Φαρμακευτικά Φυτά: Από την παραδοσιακή και τη λαϊκή ιατρική στην Επιστήμη

Ημ.νες Διεξαγωγής: 
12-10-2018 10:15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια σύμπραξη φορέων με κοινό στόχο την ευαισθητοποίηση και τη διάχυση γνώσεων που αφορούν στη διαχρονική σχέση της Φύσης με τις Επιστήμες της Υγείας, οργανώνεται για πρώτη φορά από το Μουσείο Ιατρικής με τη μορφή Σεμιναρίου επιμόρφωσης- κατάρτισης.

Το σεμινάριο με τον τίτλο «Φαρμακευτικά Φυτά. Από την παραδοσιακή και τη λαϊκή ιατρική στην Επιστήμη» υλοποιείται στο πλαίσιο του Νεοϊδρυθέντος Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης , τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και τη Δ/νση Αγροκτήματος ΤΕΙ Κρήτης.

Διδάσκοντες από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης αλλά και προσκεκλημένοι καθηγητές από το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και το Α.Π.Θ καταθέτουν τη δική τους εμπειρία στα πεδία των Επιστημών Υγείας, Χημείας, Γεωπονίας, ΔιαιτολογίαςΔιατροφής, Ιστορίας της Ιατρικής, Φαρμακευτικής Τεχνολογίας.

Η ανάδειξη ενός πολύτιμου υλικού που αφορά τη διαχρονική χρήση φαρμακευτικών – αρωματικών φαρμακευτικών φυτών καθώς και των ουσιών που αποτελούν τη βάση της παραγωγής φαρμάκων, αποτελεί τους άξονες της προσπάθειας αυτής. Το πρόγραμμα εστιάζει ειδικότερα:
• Στην εκπαίδευση και καλλιέργεια αρωματικών φαρμακευτικών φυτών καθώς και στην ενημέρωση για τις ευκαιρίες που προσφέρονται στην έρευνα και αγορά για αξιοποίηση. • Στην ενημέρωση για τα αυτοφυή εδώδιμα και την εθνοβοτανική πρακτική τους ως στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
• Στην εκπαίδευση σε μεθόδους παραγωγής αιθέριων ελαίων και στις δυνατότητες αξιοποίησης τους.
• Στην ανάδειξη της φαρμακοθρεπτικής αξίας λαχανευόμενων φυτών.

Στην εκπαίδευση σε εργαστηριακές τεχνικές παραγωγικής σκευασμάτων.

Το πρόγραμμα προβλέπει τόσο διαλέξεις όσο και εργαστηριακές ασκήσεις καθώς και επισκέψεις πεδίου στη φύση και στο Αγρόκτημα του Τ.Ε.Ι.
Το πρόγραμμα διατίθεται με συμβολική τιμή διδάκτρων για το πλούσιο περιεχόμενο και το κόστος του και προβλέπει εκπτωτική πολιτική για κατηγορίες συμμετεχόντων.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι σύντομη για οποιον επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.
Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ.

Διεύθυνση:
Περιοχή Τρυπητός (2o χιλιόμετρο Σητείας-Παλαικάστρου)  
723 00 Σητεία Λασηθίου
  

Γραμματεία
Κουρουπάκη Νεκταρία 28430-29492  nektaria@staff.teicrete.gr

Fax: 2843026683