Εργαστήρια

Το τμήμα στεγάζεται σε νεόδμητο κτιριακό συγκρότημα που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) για λογαριασμό του Δήμου Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια παραχωρήθηκε στο Τμήμα Αγίου Νικολάου του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Το συγκρότημα βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λακωνίων περίπου 5 χλμ από το κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου. Περιλαμβάνει χώρους 5.000 τ.μ. με αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, βιβλιοθήκη, ηλεκτρονικό αναγνωστήριο, κυλικείο-καφετέρια και λέσχη σίτισης. Διαθέτει επίσης αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για διαλέξεις και κλειστό γυμναστήριο το οποίο διαθέτει καθηγητή φυσικής αγωγής πλήρους απασχόλησης.

Τα 4 εκπαιδευτικά εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του τμήματος έχουν εξοπλιστεί αρχικά με δαπάνες του Δήμου Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια από το Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. με σύγχρονα μηχανήματα και λογισμικό. Χρησιμοποιούνται για την εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών στο σύνολο σχεδόν των μαθημάτων. Επίσης χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της ευρύτερης εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργίας του Τμήματος. Οι φοιτητές με την εγγραφή τους στο τμήμα αποκτούν πρόσβαση στο δίκτυο του τμήματος που επιτρέπει: επικοινωνία με τους διδάσκοντες σε 24ωρη βάση, χρήση της πλατφόρμας ασύγχρονης εκπαίδευσης e-class, πρόσβαση στη βάση δεδομένων της γραμματείας για παρακολούθηση της βαθμολογίας τους, υποβολή δηλώσεων επανεγγραφής και παρακολούθησης μαθημάτων, επικοινωνία με τη βιβλιοθήκη κ.λ.π.
Τις ώρες που δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, τα εργαστήρια είναι διαθέσιμα στους φοιτητές για ελεύθερη χρήση. Τα εργαστήρια διαθέτουν μόνιμη σύνδεση με το διαδίκτυο (internet) και την κεντρική βιβλιοθήκη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές του τμήματος μπορούν να χρησιμοποιούν εξειδικευμένα λογισμικά και βάσεις δεδομένων που είναι εγκατεστημένα στους υπολογιστές των εργαστηρίων.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Τ.Θ. 128
Τ.Κ. 72100
Άγιος Νικόλαος  Κρήτης

Καλαρχάκη Αικατερίνη
Προϊσταμένη Γραμματείας
kalarhaki@staff.teicrete.gr
Τηλ. 28410-91103 - 91101
Fax Τµήµατος (Γραµµατεία): 28410-82879