Εργαστήριο Οπτικοακουστικής Παραγωγής

Σκοπός του εργαστηρίου οπτικοακουστικής παραγωγής είναι να προσφέρει υψηλού, επαγγελματικού επιπέδου εκπαίδευση των σπουδαστών σε όλες τις διαδικασίες της μουσικής παραγωγής για την δισκογραφία, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η εκπαίδευση παρέχεται στα παρακάτω μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής:

  • Ηχοληψία Ι, ΙΙ και ΙΙΙ
  • Mastering
  • Μουσική Σύνθεση και Εικόνα
  • Ηχητικός Σχεδιασμός
  • Οργάνωση Studio

Η εκπαίδευση εξασκεί τους σπουδαστές στις διαδικασίες Ηχογράφησης, Μίξης, Επεξεργασίας του ήχου και Mastering, καθώς και στην λήψη και επεξεργασία εικόνας, στο Μοντάζ, στις διαδικασίες ηχοληψίας και ηχητικής επεξεργασίας για το Video και τον Κινηματογράφο.

Το εργαστήριο έχει ακόμα σαν σκοπό την διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα των εναλλακτικών τεχνικών ηχοληψίας και ηχητικού σχεδιασμού (σε συνεργασία με τα άλλα εργαστήρια του τμήματος), την καταγραφή ήχου και εικόνας και την οργάνωση ηχητικών αρχείων για ερευνητικούς σκοπούς με στόχο την διάσωση της μουσικής και γενικότερα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τέλος εξειδικεύεται στην επεξεργασία, ψηφιοποίηση και διάσωση σημαντικών ηχογραφήσεων από το παρελθόν.

Στο χώρο της Οπτικοακουστικής παραγωγής το εργαστήριο μπορεί να υποστηρίξει ολοκληρωμένες παραγωγές στον τομέα της ηχοληψίας της ηχητικής επεξεργασίας, της Μίξης και του τελικού Mastering. Ακόμα μπορεί να υποστηρίξει την κάλυψη συναυλιών (μεγάλων απαιτήσεων), σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους τόσο στον τομέα του ήχου όσο κι στον τομέα του φωτισμού, αλλά και την ζωντανή ηχογράφηση και καταγραφή σε video. Στον τομέα της εικόνας το εργαστήριο μπορεί να πραγματοποιεί ολοκληρωμένες παραγωγές, Ντοκιμαντέρ, Video Clips και Ταινίες (σε format video), καλύπτοντας όλα τα επιμέρους στάδια τις παραγωγής (οργάνωση παραγωγής, λήψη εικόνας, επεξεργασία εικόνας & μοντάζ, ηχοληψία, ηχητική επεξεργασία και μουσική επένδυση). Τέλος παρέχεται η δυνατότητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας με το στάδιο του DVD authoring για την μαζική παραγωγή και διανομή του τελικού προϊόντος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής Τ.Ε.
Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών, ΤΕΙ Κρήτης
Ε. Δασκαλάκη Περιβόλια
741 33, Ρέθυμνο

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Γραμματεία: 28310-21900, 902 & 903
Γραμματεία (ΦΑΞ): 28310-21912
Πρόεδρος: 28310-21901

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

grmta@staff.teicrete.gr

Η Γραμματεία του τμήματος δέχεται τους ενδιαφερόμενους Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες 11:00 έως 13:00. Βρίσκεται στο Κτήριο Α στον 1ο όροφο.
Γραμματέας: Νίκος Γωνιωτάκης