Χημική σύσταση φυτικών τροφίμων (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα, φαινολικά συστατικά, νερό). Χημικές ιδιότητες των συστατικών των τροφίμων (ενζυμική και μη ενζυμική καστάνωση υδατανθράκων, μετουσίωση πρωτεϊνών, κρυστάλλωση σακχάρων, ικανότητα συγκράτησης νερού). Βασικές αρχές Διατροφής (πέψη συστατικών τροφής, ενεργειακό περιεχόμενο τροφίμων).
Belitz H., -D, Grosch W., Schieberle P., (2007), «Χημεία Τροφίμων», Μεταφραση: Μαρία Δ. Παπαγεωργίου, Άγγελος Ι.Βάρναλης. επιμέλεια Στυλιανός Ν. Ραφαηλίδης, Εκδόσεις Τζιόλα, 3η έκδοση.. Σελ. 1599
Μπόσκος, Δημήτριος, (2004), «Χημεία Τροφίμων», Εκδόσεις Γαργατάνη. 5η έκδοση. Σελ. 316
Damodaran Srinivasan, Parkin Kirk, Fennema Owen R.F(2008), “Fennema'S Food Chemistry”, CRC Press, Taylor and Francis Inc, Great Britain, 4th Edition. Pages 1160.
Coultate T.P., (2001), “Food. The Chemistry of its Components”, Royal Society of Chemistry, 4th Edition. ISBN: 978-0854046157. Pages 444.
