Έρευνα ποιότητας παροχής υπηρεσιών Νοσοκομείων Κρήτης

Μελέτη ποιότητας παρεχής υπηρεσιών από τα Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης.

Φορείς υλοποίησης : Τμήμα Νοσηλευτικής ΤΕΙ Κρήτης - Υγειονομική Περιφάρεια Κρήτης

Επιστημονικός Υπεύθυνος : Δρ. Μελάς Χρήστος

Χρόνος υλοποίησης : Οκτώβριος 2015 - Οκτώβριος 2018

Σκοπός : Πρόκειται για μια συγχρονική μελέτη που έχει στόχο να προσδιορίσει το επίπεδο ποιότητας περεχομένων υπηρεσιών στα Δημόσια Νοσοκομεία της Κρήτης, να εντοπίσει πιθανές αδυναμίες και διαφορές μεταξύ μονάδων στα θέματα ποιόηττας παρεχομένων υπηρεσιών, να προτείνει μέτρα παρεμβάσεων και βελτίωσης και τέλος να μετρήσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Η έρευνα υλοποιτείται στα πλαίσια εξωστρέφειας και συνεργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και της ΥΠΕ Κρήσης ενώ μεταξύ των δύο φορέων έχει υπογραφεί συγκεκριμένο πλααίσιο συνεργασίας. Το έργο παρακολουθείται από δύο επιτροπές, την Επιστημονική επιτροπή που παρακολουθεί τα θέματα το επιστημονικό σκέλος, και την Συντονιστική επιτροπή που παρακολουθεί το διαδικαστικό σκέλος του έργου.

Η έρευνα πραγματοποιείται σε εθελοντική βάση, δίχως κόστος. Η διεξαγωγή της έρευνας ξεκίνησε με τηλεφωνικές συνεντευξεις στις 29/2/2016 με την συμμετοχή σπουδαστών του τμήματος Νοσηλευτικής, έπειτα από κατάλληλη εκπαίδευση, ενώ στην επιστημονική επιτροπή συμμετέχουν ερευνητές μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Κρήτης, εκπρόσωποι των γραφείων ποιότητας Νοσοκομείων του Νομού Ηρακλείου, εκπρόσωπος της Ελληκής Στατιστικής Υπηρεσίας καθώς και ΔΙευθυντικά στελέχη της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. 

Αναφορές από τον τοπικό τύπο και μέσα επικοινωνιας στους παρακάτω συνδέσμους :

Αναφορά στο Creta Channel

Αναφορά στην Νέα Τηλεόραση

Αναφορά στο δελτίο ειδήσεων ΚΡΗΤΗ TV (περίπου στο 38 λεπτό)

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon koinopoiisi_se_yp_ygeias.pdf1.45 MB

Διεύθυνση: Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Κρήτης, Ηράκλειο Κρήτης, 71500
E-mail: secretariat-nurs@staff.teicrete.gr      
Τηλέφωνα: +030 2810 379-538
Fax: +030 2810 379-503
Website: https://www.teicrete.gr/nosil