Οδηγίες για Πρωτοετείς 2017-18

 

 

 

 

 

Εδώ θα βρείτε για την 1η εβδομάδα μαθημάτων 2-6 Οκτ 2017 τις πρώτες οδηγίες για τους πρωτοετείς φοιτητές ακαδ. έτους 2017-18 του Τμήματος

 

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Καλώς ήλθες στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης
 
Αγαπητέ νέε φοιτητή, Αγαπητή νέα φοιτήτρια,
με μεγάλη μας χαρά σε καλωσορίζουμε στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης.

Σε συγχαίρουμε για την επιτυχία σου στις εισαγωγικές εξετάσεις και σου ευχόμαστε καλό ξεκίνημα στις σπουδές σου. Τα επόμενα λίγα χρόνια θα προσπαθήσουμε μαζί να είναι πολύ δημιουργικά και ευχάριστα για σένα, καθώς το Τμήμα μας θα αποδειχτεί το νέο φιλόξενο σπίτι σου και η νέα αγαπημένη οικογένεια σου.

Τώρα είσαι ακαδημαϊκό μέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα και τα πιο δυναμικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, και ίσως στο καλύτερο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών.
Το Τμήμα μας ιδρύθηκε το 1981 στο χώρο της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και από τότε εκπαιδεύει τους καλύτερους ηλεκτρονικούς μηχανικούς της χώρας, παρέχοντας σύγχρονη, εξειδικευμένη και κυρίως εφαρμοσμένη γνώση σε θέματα ηλεκτρονικής, τηλεπικοινωνιών, αυτοματισμών, και πληροφορικής. Θεραπεύοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών και τεχνολογικών πεδίων, δίνουμε έμφαση στην άρτια, πολυδιάστατη και σε βάθος εκπαίδευση των φοιτητών μας, στους οποίους αφιερώνουμε το καλύτερο δυναμικό μας. Οι απόφοιτοί μας σημειώνουν επαγγελματική επιτυχία και απασχολούνται σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων υψηλής ποιότητας στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας.

Εδώ θα έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις, να αναπτύξεις, να πολλαπλασιάσεις, και να επεκτείνεις τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου στους επιστημονικούς και τεχνολογικούς τομείς των τηλεπικοινωνιών, της ηλεκτρονικής, των αυτοματισμών, των δικτύων, των υπολογιστών, της πληροφορικής, της ρομποτικής, των λέιζερ, της βϊοιατρικής τεχνολογίας, των αμυντικών συστημάτων και πολλών άλλων.

Το Τμήμα μας έχει στόχο να σου παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και όλα τα εφόδια που θα σε βοηθήσουν να σταδιοδρομήσεις με επιτυχία ως Ηλεκτρονικός Μηχανικός, να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο και να συμβάλεις ουσιαστικά στην ανάπτυξη και ευημερία της χώρας μας.

Εγώ προσωπικά, όλοι οι καθηγητές σου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας του Τμήματος μας, θα είμαστε διαρκώς δίπλα σου για να σε ενημερώνουμε, να σε συμβουλεύουμε, να σε κατευθύνουμε και να σε καθοδηγούμε στην πορεία των σπουδών σου.

Θέλουμε οι σπουδές σου να σε εμπνέουν για μάθηση, αλλά και η διαβίωσή σου στο Τμήμα μας και στα Χανιά να είναι πολύ ευχάριστη. Γι’ αυτό οι σπουδές μας υλοποιούνται σε ένα ζωντανό περιβάλλον το οποίο, εκτός από την επιστημονική και τεχνολογική δραστηριότητα, ενθαρρύνει και την πολιτιστική, κοινωνική και ψυχαγωγική αλληλεπίδραση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την ακαδημαϊκή και προσωπική επιτυχία σου, και γι’ αυτό εργαζόμαστε μεθοδικά πάνω στην ανανέωση του προγράμματος εκπαίδευσης, στη διασύνδεση των σπουδών μας με την παραγωγή και την κοινωνία, και στη διεύρυνση της διεθνούς διάστασης μας.

Ωστόσο πρέπει να προσπαθήσεις και εσύ μαζί μας, για να ευοδωθούν οι προσδοκίες σου από το Τμήμα μας. Θα πρέπει από την πρώτη μέρα να αντιμετωπίσεις τις σπουδές σου υπεύθυνα και ευσυνείδητα απέναντι στους γονείς, τους καθηγητές, και τον εαυτό σου. Η αξία του πτυχίου που θα αποκτήσεις στηρίζεται στις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι προηγούμενες γενιές των αποφοίτων μας. Τώρα είναι η δική σου σειρά για να βοηθήσεις στην προσπάθεια για καταξίωση του πτυχίου μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας.
Η δική σου καθημερινή συμμετοχή και προσπάθεια, η συνεργασία με τους καθηγητές σου, η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων υποδομών και ευκαιριών που παρέχει το Τμήμα, και η αφοσίωση στις σπουδές σου θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ώστε να αποκτήσεις όλα τα εφόδια που χρειάζεται ο σύγχρονος ηλεκτρονικός μηχανικός.

Και πάλι σε καλωσορίζουμε και πάντα να αισθάνεσαι περήφανος/η που είσαι μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης.

Γιάννης Βαρδιάμπασης
Πρόεδρος του Τμήματος

 

Εδώ θα βρείτε το καλωσόρισμα των πρωτοετών ακαδ. έτους 2017-18 από τον Πρόεδρο του Τμήματος

 

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

 

 

 

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Έως και την Πέμπτη 5-10-2017
ΠΡΕΠΕΙ όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές ακαδ. έτους 2017-18
του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών
να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος
για να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία της ταυτοπροσωπίας τους και να παραλάβουν τους κωδικούς τους   ( Νέο !!! )

 

 

Στo διάστημα από Παρασκευή 22-09-2017 έως και Πέμπτη 5-10-2017 και ώρες 10.00 έως 14.00 θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία ταυτοπροσωπίας και χορήγησης κωδικών στους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης.
Οι πρωτοετείς φοιτητές θα χρειαστεί να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματoς Ηλεκτρονικών Μηχανικών και να επιδείξουν την αστυνομική τους ταυτότητα, ή σε περίπτωση που δεν διαθέτουν, αντίστοιχο δημόσιο έγγραφο, προκειμένου να γίνει ταυτοπροσωπία και να παραλάβουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό ασφαλείας για την πρόσβαση στις ηλεκτρονικές Ακαδημαϊκές Υπηρεσίες του Ιδρύματος.
Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν και για την έκδοση του φοιτητικού πάσο.

 

Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

  1. Αστυνομική Ταυτότητα ή αντίστοιχο δημόσιο έγγραφο
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  3. Εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής που μετά την υποβολή της φέρει αριθμό πρωτοκόλλου
  4. Δύο (2) φωτογραφίες
  5. Φωτοτυπία του απολυτηρίου
  6. Φωτοτυπία του πιστοποιητικού γέννησης
Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η αυτοπρόσωπη παρουσία του φοιτητή, ή νομίμως από αυτόν εξουσιοδοτημένου προσώπου, στη Γραμματεία του Τμήματος, και μόνο για εξαιρετικούς λόγους, ο φοιτητής θα πρέπει να απευθυνθεί στο ΚΕΠ του τόπου κατοικίας του υποβάλλοντας θεωρημένη (για τη γνησιότητα της υπογραφής του) αίτηση προς τη Γραμματεία του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών μαζί με επικυρωμένο αντίγραφο της ταυτότητάς του, προκειμένου να του χορηγηθούν οι απαραίτητοι κωδικοί πρόσβασης, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να λάβει μέρος στη διαδικασία μετεγγραφών του ακαδημαϊκού έτους 2017-18.

Για οποιαδήποτε δυσκολία, απορία, διευκρίνιση ή πρόβλημα παρακαλούμε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Τμήματος (στο email zema@chania.teicrete.gr ή στο τηλέφωνο 28210 23006).

 

 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

 

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής σε κάθε νέο ετήσιο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Website: https://www.hmu.gr/ee

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Προϊσταμένη Γραμματείας Τμήματος
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας Τμήματος
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος (1/9/2020 - 31/8/2022)
Ιωάννης Χατζάκης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ ΗΣΤΑ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr