Φοιτητική Μέριμνα

Φοιτητική Μέριμνα για τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης
 
Οι μακροχρόνιες προσπάθειες και η κοινωνική ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζονται τα ευαίσθητα ζητήματα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που αποτελούν μέρος του φοιτητικού πληθυσμού του ΤΕΙ Κρήτης, απεικονίζονται σε μια σειρά υποδομών και υπηρεσιών που παρέχει το ΤΕΙ Κρήτης.
Στέγαση
Για τους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και η Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης διαθέτουν δωρεάν 16 κλίνες (8 δίκλινα δωμάτια) σε ξενοδοχείο της πόλης των Χανίων, καθώς το ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά του δεν έχει ακόμα φοιτητική εστία.
Εξάλλου οι φοιτητές, που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει η Πολιτεία, δικαιούνται να λαμβάνουν το στεγαστικό επίδομα από την εφορία. Περισσότερες πληροφορίες για το στεγαστικό επίδομα μπορείτε να αναζητήσετε στο Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας του ΤΕΙ Κρήτης.
Σίτιση
Για τους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές υπάρχει η δυνατότητα της δωρεάν σίτισης στο εστιατόριο που στεγάζεται στους χώρους της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης.
Αλλά ακόμα και οι φοιτητές που δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση μπορούν να σιτίζονται στο εστιατόριο με μια μικρή οικονομική συμμετοχή (μικρότερη από 2,40€ ανά πλήρες γεύμα).
Υγειονομική Περίθαλψη
Οι φοιτητές του Τμήματος δικαιούνται πλήρη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ασφάλεια από άλλο ασφαλιστικό φορέα.
 
Προσοχή:
  • Οι φοιτητές θα πρέπει κάθε εξάμηνο να κάνουν ανανέωση εγγραφής.
  • Σε περίπτωση μη εγγραφής για 2 συνεχόμενα εξάμηνα γίνεται αυτοδίκαιη διαγραφή του φοιτητή.
  • Οι φοιτητές δεν πρέπει να έχουν εκκρεμότητες με τη βιβλιοθήκη ή την υγειονομική υπηρεσία, γιατί γίνεται αυτόματα από το πρόγραμμα φραγή στην εκτύπωση δικαιολογητικών (βεβαίωση εγγραφής, πιστοποιητικό στρατολογίας, κτλ).
  • Οι φοιτητές που θέλουν να διακόψουν τις σπουδές τους για ορισμένο χρόνο πρέπει να κάνουν στη γραμματεία αίτηση αναστολής σπουδών. Κατά τη διάρκεια της αναστολής (μέχρι 2 εξάμηνα) ο φοιτητής  χάνει προσωρινά όλα τα φοιτητικά του δικαιώματα, αλλά το διάστημα της αναστολής δεν προσμετράται στα τυπικά εξάμηνα φοίτησης.
  • Για τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες (AMEA) παρατείνονται οι παροχές της φοιτητικής μέριμνας, έως το διπλάσιο του κανονικού χρόνου φοίτησης (μέχρι και το 16ο εξάμηνο σπουδών), υπό την προϋπόθεση ότι κάνουν ανανέωση εγγραφής σε κάθε εξάμηνο και φοιτούν στο Τμήμα.

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής σε κάθε νέο ετήσιο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Website: https://www.hmu.gr/ee

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Προϊσταμένη Γραμματείας Τμήματος
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας Τμήματος
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος (1/9/2020 - 31/8/2022)
Ιωάννης Χατζάκης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ ΗΣΤΑ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr