Ψυχοκοινωνική Στήριξη

Συμβουλευτική και Ψυχοκοινωνική Στήριξη για τους φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης

 
Στο ΤΕΙ Κρήτης λειτουργεί η νέα πολύ σημαντική υπηρεσία του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης (ΚΕΣΥΨΥ) στη διάθεση όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών.
Στόχοι και σκοποί του Κέντρου είναι να βοηθήσει όλα τα μέλη, για μια ομαλότερη και αποτελεσματικότερη προσαρμογή στην εκπαιδευτική διαδικασία είτε εξαιτίας προσωπικών δυσκολιών, είτε εξαιτίας των ιδιαίτερων στρεσογόνων συνθηκών που αυτή επιβάλλει.
Το Κέντρο διαθέτει μια ομάδα στήριξης που αποτελείται από τον Ιατρό του Ιδρύματος, από Ψυχολόγους, από Κοινωνικό Λειτουργό, και όπου χρήζει από Νοσηλευτή. Παράλληλα συνεργάζεται με φορείς και ιδιώτες (νοσηλευτικά ιδρύματα, πρόνοια, ψυχιάτρους, κ.ά.) σε όλη την Κρήτη, για ανάλογες παραπομπές όπου είναι αναγκαίο.
Έμφαση δίδεται σε θέματα ψυχικής υγείας σε πρωτοβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο (κοινοτική ψυχική υγιεινή και επανένταξη στην εκπαιδευτική διαδικασία), καλύπτοντας όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών. Η πρόληψη επίσης είναι βασικό μέλημα του Κέντρου, μέσα από την ψυχοεκπαίδευση και την ενημέρωση πάνω σε θέματα αναλόγου ενδιαφέροντος με άτομα ή ομάδες (ανακοινώσεις, ημερίδες, οργάνωση συνεδρίων).
Επίσης το ΚΕΣΥΨΥ παρεμβαίνει, αν του ζητηθεί, σε κοινωνικές δυσκολίες, όπως οι διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, αλλά και ιδιαίτερα σε σχέσεις που απορρέουν από την εκπαιδευτική διαδικασία καθηγητών-φοιτητών, ή μεταξύ συναδέλφων.
Το ΚΕΣΥΨΥ δύναται επίσης να παίξει γνωμοδοτικό, και όχι γνωματευτικό, ρόλο σε ανάλογες περιπτώσεις, αν του ζητηθεί από τις αρχές του ΤΕΙ.
Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν και διέπονται από αυστηρό πρωτόκολλο εχεμύθειας και ιατρικού απορρήτου.
Λειτουργεί όλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, 09:30 - 13:30, Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατόπιν ραντεβού, εκτός εκτάκτων περιπτώσεων και βέβαια καλύπτει ΜΟΝΟ τα μέλη της Κοινότητας του ΤΕΙ Κρήτης.
 
Ομάδα Εθελοντών ΚΕΣΥΨΥ "Παρόντες"
Το ΚEΣYΨY παροτρύνει τους φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης να γίνουν ενεργά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη δημιουργία ομάδων εθελοντισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και με κρατικούς φορείς ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην κοινωνική προσαρμογή ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Οι εθελοντές που πλαισιώνουν το ΚΕΣΥΨΥ με την ονομασία "Παρόντες" εκπαιδεύονται και συμμετέχουν σε εξειδικευμένα θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια, στα οποία λαμβάνουν μέρος με τη συμπλήρωση μιας αίτησης μέλους. Πατήστε για την Ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής εθελοντή.
Όποιοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνήσουν με το ΚΕΣΥΨΥ τηλεφωνικά (στο τηλέφωνο 2810 379539), προσωπικά, ή μέσω e-mail.
Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα (ψυχολογικό, κοινωνικό, οικονομικό, ακαδημαϊκό, αναπηρίας, κτλ) μπορείτε να απευθυνθείτε στους εθελοντές του ΚΕΣΥΨΥ, ζητώντας τα στοιχεία τους από τη Γραμματεία του Τμήματος.
 
Παραπομπές
Φυλλάδιο Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης (ΚΕΣΥΨΥ)
 

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής σε κάθε νέο ετήσιο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Website: https://www.hmu.gr/ee

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Προϊσταμένη Γραμματείας Τμήματος
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας Τμήματος
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος (1/9/2020 - 31/8/2022)
Ιωάννης Χατζάκης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ ΗΣΤΑ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr