Έως 28-4-2017 (15.00) οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για υποτροφίες επιμελών φοιτητών από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

 

Έως 28-4-2017 και ώρα 15.00, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις
για υποτροφίες επιμελών φοιτητών από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

 

 

Το ΙΚΥ έχει προκηρύξει για το τρέχον ακαδ. έτος 2016-17, κατ’ ελάχιστον 3.685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα και τις Σχολές των ΑΕΙ της χώρας (εξαιρουμένων όσων φοιτούν σε Σχολές Στρατιωτικές, Αστυνομικές, της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και της Πυροσβεστικής), μέσω του προγράμματος "Οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες".

Εδώ μπορείτε να βρείτε την προκήρυξη που περιέχει όλες τις λεπτομέρειες

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.
Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1 Οκτ 2016 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200 ευρώ/μήνα για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380 ευρώ/μήνα για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.
Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων είναι η Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, ώρα 15:00. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/.

Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι
Οι αιτούντες υποψήφιοι, προκειμένου να εισαχθούν στην εφαρμογή (https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/) για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης υποτροφίας, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (passwοrd) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΕΤ.
Κατόπιν, σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης, θα πρέπει ο κάθε αιτών να δηλώσει τα στοιχεία/κριτήρια που αναφέρονται και να οριστικοποιήσει εγκαίρως (μέχρι 28-04-2017 και ώρα 17:00) την ηλεκτρονική του αίτηση, ώστε να συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής υποτρόφων.
 

Ημ.νια Δημοσίευσης: 
Πέμπτη, Απρίλιος 27, 2017 - 16:45

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.
 

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Ηλεκτρονικά υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης
Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Websites: https://www.teicrete.gr/ee/ και https://ee.chania.teicrete.gr

Facebook: https://www.facebook.com/ee.chania.teicrete.gr/

Γραμματεία
Ελένη Ζυμβραγού, Υπεύθυνη Γραμματείας
Τηλ: 28210 23006
Email: zema@chania.teicrete.gr
 
Πρόεδρος
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059
Email: ivardia@chania.teicrete.gr