Εντατικό Πρόγραμμα στις Δεξιότητες που θα απαιτήσει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση - CRETE Project-1

Αγαπητοί Φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Κρήτης,
Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus Plus Στρατηγικές Συμπράξεις ‘Critical Skills for Engineers of 2020’ διοργανώνετε Εντατικό Πρόγραμμα στο Aalborg University, στην Κοπεγχάγη της Δανίας από την 1η Απριλίου και μέχρι την 5η του Απριλίου 2019.
Στο εντατικό αυτό πρόγραμμα οι φοιτητές θα έρθουν σε 1η επαφή με τεχνικές και προσωπικές δεξιότητες που θα πρέπει να έχουν ως μηχανικοί για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που φέρνει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση.  Η τελευταία όπως κάθε ιστορικό γεγονός που χαρακτηρίζεται ως «επανάσταση», ενέχει τα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τη ρήξη με το παρελθόν και την ταυτόχρονη  δημιουργία του νέου. Όπως συνέβη και με τις τρεις προηγούμενες βιομηχανικές επαναστάσεις, έτσι και η νέα θα αλλάξει τα πάντα. Τον τρόπο παραγωγής, το είδος των προϊόντων, τον τρόπο διανομής και συναλλαγών, την αγορά εργασίας, τις εργασιακές σχέσεις. Κοινωνίες που θα καθυστερήσουν ή θα έχουν μειωμένη συμμετοχή στο παγκόσμιο αυτό γίγνεσθαι θα περιθωριοποιηθούν.
Το πρόγραμμα CRETE θα προσπαθήσει να φέρει το Τμήμα πιο κοντά στην διαμόρφωση προγραμμάτων σπουδών που θα προετοιμάζουν τους φοιτητές του στις ανάγκες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Τα εντατικά προγράμματα θα είναι μια εισαγωγή στο υλικό που ετοιμάζεται και θα είναι νέα μαθήματα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος.
Στα πλαίσια του σχολείου στο Aalborg οι συμμετέχοντες φοιτητές από την Ελλάδα, Πολωνία, Πορτογαλία και Βέλγιο θα πάρουν μια πρώτη γεύση από την Ρομποτική, την Τεχνική Νοημοσύνη, τα καινούργια δισδιάστατα υλικά στην Ηλεκτρονική, στους Κβαντικούς Υπολογιστές, Data Science, τρισδιάστατη εκτύπωση, το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), την Επιστήμη του Ελεύθερου δικτύου, την επιχειρηματικότητα στις επιστήμες και στις πιο καινούργιες τεχνικές εκπαίδευσης και μάθησης.
Το πρόγραμμα θα καλύψει την διαμονή σας και το ταξίδι σας με βάση τους κανόνες τους και τους περιορισμούς του. Αν θέλετε να συμμετάσχετε επικοινωνήσετε με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Κωνσταντίνο Πετρίδη (c.petridischania@gmail.com) μέχρι και τις 15/02/2019. Θα χρηματοδοτηθούν μέχρι πέντε φοιτητές του Τμήματος.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://crete2020.chania.teicrete.gr/the-objectives/  
 

Δείτε και το συννημένο έγγραφο για περισσότερες πληροφορίες.

Ημ.νια Δημοσίευσης: 
Δευτέρα, Ιανουάριος 21, 2019 - 09:30 to Σάββατο, Φεβρουάριος 16, 2019 - 09:30

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Έως 10-10-2019 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Websites: https://www.teicrete.gr/ee/ και https://ee.chania.teicrete.gr

Facebook: https://www.facebook.com/ee.chania.teicrete.gr/

Γραμματεία
Ελένη Ζυμβραγού, Υπεύθυνη Γραμματείας
Τηλ: 28210 23006
Email: zema@chania.teicrete.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας
Τηλ: 28210 23008
Email: kalliopi@chania.teicrete.gr

Πρόεδρος
Αντώνιος Κωνσταντάρας, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@chania.teicrete.gr

Διευθυντής ΠΜΣ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@staff.teicrete.gr