2017-01-31: Δύο χιλιάδες Googlers διαδηλώνουν κατά του διατάγματος Τραμπ

 

Δύο χιλιάδες Googlers διαδηλώνουν κατά του διατάγματος Τραμπ

 

 

Σε δύο χιλιάδες υπολογίζονται οι εργαζόμενοι στην Google που διαδήλωσαν τη Δευτέρα κατά της εντολής του αμερικανού προέδρου Ντ.Τραμπ για τον περιορισμό της μετανάστευσης από επτά μουσουλμανικές χώρες, με τον ιδρυτή της εταιρείας Σεργκέι Μπριν και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Σουντάρ Πιτσάι να απευθύνουν μήνυμα με τις προσωπικές τους ιστορίες.
Ο Μπριν αναφέρθηκε στην μετανάστευση της οικογένειάς του από την Σοβιετική Ένσωη στις ΗΠΑ όταν ο ίδιος ήταν έξι ετών, όταν η χώρα αυτή ήταν «ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ», εν μέσω Ψυχρού Πολέμου. «Εντούτοις, οι ΗΠΑ είχαν τότε με θάρρος επιτρέψει σε εμένα και την οικογένειά μου να μας δεχθούν ως πρόσφυγες», είπε ο συνιδρυτής της εταιρείας.
Εργαζόμενοι στην Google μοιράστηκαν από το βήμα των διαδηλώσεων τις εμπειρίες τους, μετά το διάταγμα Τραμπ. Ανάμεσά τους, η Soufi Esmaeilzadeh, η οποία κατάγεται από το Ιράν, υπήκοος Καναδά που ζει επί 15 χρόνια στις ΗΠΑ. Υψηλόβαθμο στέλεχος στην Google, βρέθηκε αντιμέτωπη με την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ όταν προσγειώθηκε στην Ελβετία στο ταξίδι της προς τις ΗΠΑ. Μετά την παρέμβαση της ACLU, η Google κατόρθωσε να συμβάλλει στην επιστροφή της στη χώρα. Ανάλογες ιστορίες ακούστηκαν σε όλα τα campus της Google ανά τις ΗΠΑ. Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) κατέθεσε στις 29 Ιανουαρίου μήνυση σε απάντηση του διατάγματος Τραμπ. Στη συνέχεια, δικαστής μπλόκαρε το διάταγμα, και ανέστειλε προσωρινά τη δυνατότητα των αμερικανικών αρχών να απελάσουν ανθρώπους που έχουν φτάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες.
Ιδιαίτερα ενεργοί στο Twitter, οι Googlers στέλνουν το μήνυμά τους με την ετικέτα #GooglersUnite.
Με το διάταγμα του Τραμπ απαγορεύτηκε η είσοδος των προσφύγων στις ΗΠΑ για διάστημα 120 ημερών, των προσφύγων που προέρχονται από τη Συρία για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα και των πολιτών του Ιράν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Σομαλίας, του Σουδάν, της Συρίας και της Υεμένης για 90 ημέρες.

Πηγή: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500127493

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Αρχές Οκτωβρίου κάθε έτους λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής σε κάθε νέο ετήσιο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Website: https://www.hmu.gr/ee

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Προϊσταμένη Γραμματείας Τμήματος
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας Τμήματος
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος (1/9/2020 - 31/8/2022)
Ιωάννης Χατζάκης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ ΗΣΤΑ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr