2017-01-23: Απουσίασε το Samsung Galaxy S8 από το Mobile World Congress 2017

 

Απουσίασε το Samsung Galaxy S8 από το Mobile World Congress 2017

 

O πρόεδρος της Samsung Electronics Mobile Communication, Koh Dong-Jin, υποκλίνεται απευθύνοντας συγνώμη στο κοινό μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας της εταιρείας για την ανάκληση των Note7, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Σεούλ της Νότιας Κορέας στις 23 Ιανουαρίου 2017. (Φωτογραφία: Reuters)

 

Σε ελαττωματικές μπαταρίες αποδόθηκαν τα περιστατικά υπερθέρμανσης και ανάφλεξης που προκάλεσαν δεκάδες από τα πρώτα και από τα δεύτερα Samsung Galaxy Note7 που διέθεσε ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2016, πριν αναγκαστεί να τα αποσύρει από δέκα χώρες.
Ο επικεφαλής του τμήματος Mobile, Koh Dong-jin διαβεβαίωσε ότι έχουν αλλάξει οι διαδικασίες ελέγχου για να αποφευχθεί η επανάληψη ανάλογων περιστατικών και αναγνώρισε «τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη» των δυνητικών καταναλωτών των προϊόντων της.
Παράλληλα, η Samsung, που εκτιμάται ότι διέγραψε μονοκοντυλιά 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 5 δισ. ευρώ) από τα έσοδά της από την αποτυχία αυτή, δεν δίστασε να ανακοινώσει ότι ενδέχεται να καθυστερήσει να διαθέσει στην αγορά το επόμενο κορυφαίο της smartphone, το Samsung Galaxy S8.
Κι αυτό λίγες εβδομάδες πριν ανοίξει τις πόρτες της η μεγάλη έκθεση της βιομηχανίας, το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, λίγο πριν από το οποίο παραδοσιακά η Samsung διοργανώνει εκδηλώσεις συγκεντρώνοντας τον ειδικό Τύπο για να παρουσιάσει το νέο ισχυρό της «έξυπνο» τηλέφωνο. Ο Koh είπε ότι τα αποκαλυπτήρια του S8 δεν θα γίνουν στις 27 Φεβρουαρίου στο MWC 2017, χωρίς να αναφερθεί σε άλλη μεταγενέστερη ημερομηνία.
Σε ότι αφορά στην έρευνα που διεξάγεται από ειδικούς, επιτετραμμένους και μη, της εταιρείας, αποκλείστηκαν αστοχίες στο hardware και το software του Note7, όπως επισημαίνει η Samsung. Το πρόβλημα αποδίδεται σε κατασκευαστικά και σχεδιαστικά σφάλματα στις μπαταρίες των Note7, και συγκεκριμένα σε βραχυκύκλωμα, μεταδίδει το Reuters.
Η Samsung Electronics δεν αναφέρθηκε στους προμηθευτές των ελαττωματικών μπαταριών στην ανακοίνωση της 23ης Ιανουαρίου αν και είναι γνωστό από το παρελθόν ότι συνεργάστηκε με την Samsung SDI και την κινέζικη Amperex Technology Ltd. (ATL). Η πρώτη δεσμεύτηκε δημοσίως να επενδύσει 150 εκατομμύρια γουόν (περίπου 120 εκατ. ευρώ) για να βελτιώσει την ασφάλεια των μπαταριών της και θεωρείται ότι θα συνεχίσει να προμηθεύει την συγγενική Samsung Electronics μπαταρίες για τα τηλέφωνά της.
Η Samsung εξάλλου επωμίστηκε την ευθύνη για τις αυξημένες απαιτήσεις που είχε από του προμηθευτές της και δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον τους. Δύο από τα εξέχοντα τεχνικά χαρακτηριστικά του Note7 έπρεπε να είναι η αυξημένη αυτονομία και η ταχύτερη φόρτιση. Μεταξύ άλλων, στο εξής οι μπαταρίες θα περνούν από έλεγχο οκτώ σημείων.
Παρά την ανακοίνωση της καθυστερημένης κυκλοφορίας του Samsung Galaxy S8, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone με Android φαίνεται να γνωρίζει καλά ότι το μέλλον της εξαρτάται από το αν το S8 θα αποδειχτεί απολύτως ασφαλές.

Πηγή: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500126388
 

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Έως 9-10-2020 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Websites: https://www.hmu.gr/ee

Facebook: https://www.facebook.com/ee.chania.hmu.gr/

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Γραμματέας Μεταπτυχιακών & Διδακτορικών Σπουδών
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος
Αντώνιος Κωνσταντάρας, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr