2018-03-02: Το κινητό της online... απεξάρτησης

 

Το κινητό της online... απεξάρτησης
Σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας

 

 

Μια αμερικανική start up εταιρεία, η Light, δημιούργησε ένα μικρού μεγέθους κινητό τηλέφωνο το οποίο έρχεται να χαρίσει στους κατόχους του περισσότερο ελεύθερο χρόνο στον... πραγματικό κόσμο αποσυνδέοντας τους από το ιντερνετικό σύμπαν.
Το Light Phone 2 έχει μέγεθος πιστωτική κάρτας και εκτός από το να λειτουργεί ως κινητό τηλέφωνο μπορεί να στέλνει γραπτά μηνύματα και η μόνη έξτρα εφαρμογή του είναι το ξυπνητήρι. Με απλά λόγια ο κάτοχος του Light Phone 2 δεν θα μπορεί να συνδεθεί με το Internet για να δει τα e-mail του, να δει ειδήσεις, να μπει στα social media κλπ. Πρόκειται για ένα «αντι-έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, όπως το χαρακτηρίζουν όσοι το έχουν δει.
«Το Light Phone 2 είναι ένα τηλέφωνο που σέβεται τον άνθρωπο αφού επιτρέπει στον κάτοχο του να αφήσει πίσω το smartphone του και τον ενθαρρύνει να κάνει αυτά που του αρέσουν χωρίς να αποσπάται η προσοχή του συνεχώς από την χρήση του Διαδικτύου » αναφέρουν οι κατασκευαστές της συσκευής. Το Light Phone 2 διαθέτει υποδοχή για ακουστικά, φορτίζεται με θύρα USB και θα κυκλοφορήσει το 2019 σε μια τιμή πέριξ των 250 δολαρίωνΤο πρώτο Light Phone είχε κυκλοφορήσει το 2015 μέσα από την πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter και την συσκευή είχαν αποκτήσει δέκα χιλιάδες άτομα που θέλησαν διατηρήσουν την δυνατότητα επικοινωνίας όπου και αν βρίσκονται αλλά να απελευθερωθούν» από τον ψηφιακό κόσμο.

Πηγή: http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1500202988&ref=newsletter

 

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Έως 9-10-2020 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Websites: https://www.hmu.gr/ee

Facebook: https://www.facebook.com/ee.chania.hmu.gr/

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Γραμματέας Μεταπτυχιακών & Διδακτορικών Σπουδών
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος
Αντώνιος Κωνσταντάρας, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr