2017-03-28: Ανακατασκευασμένα Galaxy Note 7 που ανακλήθηκαν θα διαθέσει η Samsung

 

Ανακατασκευασμένα Galaxy Note 7 που ανακλήθηκαν θα διαθέσει η Samsung
Εν αναμονή του Galaxy S8

 


Ένα Samsung Galaxy Note 7 τοποθετημένο δίπλα στην κατεστραμμένη μπαταρία του, αφού κάηκε κατά τη διάρκεια δοκιμής στα εργαστήρια Applied Energy Hub στη Σιγκαπούρη, στις 5 Οκτωβρίου 2016.

 

H Samsung Electronics προτίθεται να διαθέσει, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ανακατασκευασμένα κάποια από τα Galaxy Note 7 τα οποία αναγκάστηκε να ανακαλέσει ανά τον κόσμο λόγω κινδύνου ανάφλεξης από κατασκευαστικό ελάττωμα στη μπαταρία τους. Οι μπαταρίες θα αντικατασταθούν, αφού η κατασκευάστρια και ανεξάρτητοι ερευνητές βεβαιώνουν πως μόνο σε αυτές θα πρέπει να αποδίδονται τα καμένα premium smartphone της σειράς.
Εντούτοις, πριν κυκλοφορήσουν ως refurbished, οι αρμόδιες Αρχές ανά αγορά θα πρέπει να δώσουν τη σχετική άδεια, ενώ επίσης θα επιλεγούν οι αγορές στις οποίες θα διατεθούν ανάλογα με την εκτίμηση προσφοράς και ζήτησης.
Στο μεταξύ, η Samsung θα λανσάρει το νέο premium smartphone της σειράς Galaxy, το Samsung Galaxy S8.
Υπολογίζεται πως μετά το φιάσκο η Samsung συγκέντρωσε περισσότερα από 3 εκατομμύρια Samsung Galaxy Note 7 πίσω στα εργοστάσιά της, όπου είτε διαχωρίστηκαν προς ανακατασκευή (αλλαγή της μπαταρίας και της συσκευασίας) ή καταστράφηκαν αφού αφαιρέθηκαν από αυτά πολύτιμα μέρη προς ανακύκλωση (τσιπ, κάμερες), χρυσό, νικέλιο κ.ά.
Η Greenpeace χειροκρότησε την εξέλιξη αυτή, αφού άσκησε πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κασσίτερος, το ταντάλιο, το βολφράμιο και ο χρυσός χρησιμοποιούνται σε πολλά καταναλωτικά προϊόντα στην ΕΕ, ιδίως από τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών. Οι Ευρωπαίοι εισαγωγείς θα πρέπει να λαμβάνουν ειδική πιστοποίηση από την ΕΕ ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν τροφοδοτούν τις συγκρούσεις και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περιοχές όπου υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις.

Πηγή: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500136238

 

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Έως 9-10-2020 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Websites: https://www.hmu.gr/ee

Facebook: https://www.facebook.com/ee.chania.hmu.gr/

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Γραμματέας Μεταπτυχιακών & Διδακτορικών Σπουδών
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος
Αντώνιος Κωνσταντάρας, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr