2017-06-02: Η Waymo δοκιμάζει και φορτηγά χωρίς οδηγό

 

Η Waymo δοκιμάζει και φορτηγά χωρίς οδηγό
Μόνα στον αυτοκινητόδρομο

 

 

H Waymo, η μονάδα της μητρικής της Google Alphabet, αναπτύσσει ένα αυτόνομο φορτηγό, όπως επιβεβαιώνεται μετά τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας από τις δοκιμές του. Στη φωτογραφία όμως ο χειρισμός του ημιφορτηγού της Waymo γινόταν από άνθρωπο με σκοπό τη συλλογή στοιχείων σε πραγματικές συνθήκες.
Εκπρόσωπος της Waymo επιβεβαίωσε πάντως το γεγονός και δήλωσε στο BuzzFeed πως η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα συμβάλλει στη μείωση χιλιάδων δυστυχημάτων που σημειώνονται κάθε χρόνο από φορτηγά αυτοκίνητα.
Η Google άρχισε να επενδύει στα αυτόνομα οχήματα από το 2009. Το 2016 η Waymo αποτέλεσε αυτόνομη οντότητα και το 2017 έγινε γνωστό πως αναπτύσσει το δικό της hardware. Στο Φοίνιξ, στην Αριζόνα των ΗΠΑ η εταιρεία καλεί πρόθυμους επιβάτες να δοκιμάσουν τα αυτόνομα οχήματά της.
Η Uber έχει επίσης κάνει γνωστό ότι ασχολείται με την αυτόνομη οδήγηση φορτηγών, όταν πέρσι εξαγόρασε την Otto, μια νεότευκτη επιχείρηση που ίδρυσε πρώην μηχανικός της Google.
Ξέρατε ότι... Ο Άντονι Λεβαντόφσκι βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής διαμάχης της Uber με την Waymo της Google. Η Waymo μήνυσε το Φεβρουάριο την Uber για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, ισχυριζόμενη ότι ο Λεβαντόφσκι έκλεψε πολύτιμα εμπορικά μυστικά πριν ενταχθεί στην Uber και η Uber τα εκμεταλλεύτηκε.
Η Uber απέλυσε τον Λεβαντόφσκι την 1η Ιουνίου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Waymo στα δικαστήρια, αφού καλείται να αποδείξει ότι δεν εκμεταλλεύτηκε πληροφορίες από τον πρώην μηχανικό της Google.
Ο Λεβαντόφσκι πάντως, αρνείται να καταθέσει στην υπόθεση, αφού θέλει να αποφύγει τον κίνδυνο να αυτοενοχοποιηθεί. Το γεγονός δυσκολεύει τα πράγματα όχι μόνο για την Waymo, αλλά και για την Uber, αφού θα δυσκολευτεί να αποδείξει ότι δεν συνωμότησε από την αρχή με τον μηχανικό για να πάρει τα μυστικά της Google.
Η δίκη Waymo vs. Uber αναμένεται να γίνει τον Οκτώβριο του 2017.

 

Πηγή: http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500147323

 

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Έως 9-10-2020 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Websites: https://www.hmu.gr/ee

Facebook: https://www.facebook.com/ee.chania.hmu.gr/

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Γραμματέας Μεταπτυχιακών & Διδακτορικών Σπουδών
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος
Αντώνιος Κωνσταντάρας, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr