2017-11-16: Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Το λυκόφως των -άλλων- θεών

 

Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Το λυκόφως των -άλλων- θεών

 

Οι προδιαγραφές των 25 αντιτύπων της αγωνιστικής εκδοχής της Valkyrie θα υποχρεώσουν κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες της οι οποίοι έχουν ήδη σπεύσει να την αποκτήσουν να περάσουν από εκπαίδευση προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν και να αξιοποιήσουν τις εκκεντρικές προδιαγραφές του.

 

Όταν τον Μάρτιο η βρετανική φίρμα αποκάλυψε την Βαλκυρία, το νέο της εκκεντρικό υπεραυτοκίνητο είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να κατασκευάσει 150, νόμιμα για το δρόμο, αντίτυπα αλλά και 25 ακόμα τα οποία θα προορίζονταν αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.
Και όπως όλα δείχνουν πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, για τις πρώτες αποκαλύψεις αναφορικά με τα επίμαχα 25 αγωνιστικά αντίτυπα τα οποία σύμφωνα με τις συστάσεις θα απαιτούν ειδική εκπαίδευση προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί κανείς στις οδηγικές απαιτήσεις τους.
Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς δεν θα πρόκειται για ένα συνηθισμένο αγωνιστικό τετράτροχο, κάτι που επιβεβαιώνεται από τις πρώτες πληροφορίες που δίνει στη δημοσιότητα η Aston Martin σχετικά με τις προδιαγραφές της.
Σύμφωνα με αυτές η AMR Pro έκδοση της Valkyrie χάρη σε μια σειρά τροποποιήσεων σε σχέση με την «απλή» γνωστή εκδοχή της οι οποίες θα περιορίσουν το βάρος της, θα αυξήσουν την ισχύ της καθώς και θα βελτιώσουν την αεροδυναμική της υπόσταση, θα μπορεί, στις ευθείες να αναπτύξει ταχύτητες έως και 400 χλμ./ώρα, ενώ θα μπορεί να διαχειριστεί δυνάμεις έως 3,3G στις στροφές. Επιπλέον, χάρη στο αντίστοιχων προδιαγραφών με τα μονοθέσια της F1 σύστημα πέδησης και τα δισκόφρενα εξολοκλήρου από άνθρακα θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε επιβραδύνσεις που ισούνται με 3,5G.
Σύμφωνα με τα υπόλοιπα γνωστά στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του βάρους, η AMR Pro θα διαθέτει ένα ακόμα ελαφρύτερο εξολοκλήρου ανθρακονημάτινο αμάξωμα, ενώ από το ακριβό και ελαφρύ αυτό υλικό θα αποτελούνται και πολλά από τα μέρη της ανάρτησης. Στο πλαίσιο των μέτρων «λιτότητας» οι γυάλινες επιφάνειες θα αποτελούνται από πολυανθρακικά πολυμερή ενώ στο όνομα της μείωσης του βάρους θα θυσιαστούν στοιχεία όπως το infotainment και το σύστημα κλιματισμού.
Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, αν και προς το παρόν οι Βρετανοί δεν δημοσιοποιούν μεγέθη, αναφέρουν ότι η AMR Pro θα επωφεληθεί από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V12 των 6,5 λίτρων η οποία χάρη στις τροποποιήσεις του συστήματος εξαγωγής και στην χαρτογράφηση θα προσφέρει περισσότερη ισχύ και ροπή.
Όπως και να έχει με τις εκκεντρικές προδιαγραφές, το σίγουρο είναι ότι τα 25 αντίτυπα θα προσφέρουν μια εμπειρία που προσιδιάζει σε αυτή ενός μονοθεσίου της F1, αποτελώντας ό,τι κοντινότερο υπάρχει σε αίσθηση στην κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εξ ου και εκείνοι που έχουν ήδη προαγοράσει κάποιο από τα 25 αυτά αντίτυπα θα κληθούν να εκπαιδευτούν στους προσομοιωτές της Red Bull Racing F1 αλλά και σε πίστα προκειμένου να εξοικειωθούν με το εκκεντρικό αγωνιστικό δημιούργημα της Aston Martin.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2020 καθώς τότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραδόσεις για την Valkyrie AMR Pro.

Πηγή: http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1500175196

 

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Έως 9-10-2020 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Websites: https://www.hmu.gr/ee

Facebook: https://www.facebook.com/ee.chania.hmu.gr/

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Γραμματέας Μεταπτυχιακών & Διδακτορικών Σπουδών
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος
Αντώνιος Κωνσταντάρας, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr