2017-11-24: Μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 15 λεπτά "αναζητά" η Honda

 

Μπαταρίες που θα φορτίζουν σε 15 λεπτά "αναζητά" η Honda

 


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Honda αναμένεται στην Ευρώπη το 2019.

 

H ιαπωνική φίρμα φέρεται, να εξελίσσει με ορίζοντα το 2022 μπαταρίες που θα αναπληρώνουν την ενέργειά τους σε μόλις 15 λεπτά της ώρας σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο ζήτημα από το εσωτερικό της εταιρείας σύμφωνα με τις οποίες η αυτονομία που θα εξασφαλίζουν τα 15 λεπτά επαναφόρτισης θα φτάνει τα 240 χλμ.
Το δημοσίευμα της Nikkei αναφέρει μάλιστα πως σε αυτό το πλαίσιο, η Honda αναζητά έναν νέο εταίρο για την εξέλιξη των συγκεκριμένων μπαταριών, πέραν της Panasonic από την οποία προμηθεύεται τις μπαταρίες που εφοδιάζουν, μέχρι στιγμής τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα των Ιαπώνων.
Ανεξαρτήτως της επιλογής προμηθευτή, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η έλευση των παραπάνω μπαταριών θα συνδυαστεί και με νέα συστήματα ταχείας φόρτισης τα οποία θα μεταβούν από την ισχύ των 150kW σε αυτήν των 350 kW ξεκινώντας από το 2020, σύμφωνα με τα σχέδια και τις προβλέψεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επίσης θα διαθέτουν ένα σύστημα ελέγχου της ισχύος του εκάστοτε ηλεκτροκινητήρα το οποίο θα βελτιστοποιεί τη διαχείριση της ενέργειας.
Σε ό,τι αφορά ειδικά την Honda και τα ηλεκτροκίνητα σχέδιά της, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Ευρώπη το 2019 και να διατεθεί ένα χρόνο αργότερα και στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα αξιοποιήσει ένα αποδοτικό σύστημα διαχείρισης ισχύος και σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος το οποίο θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση ελαφρών υλικών, φιλοδοξώντας να προσφέρει την μέγιστη δυνατή αυτονομία.
Σε κάθε περίπτωση, αν οι προσδοκίες της Honda για τον χρόνο επαναφόρτισης των μπαταριών επαληθευτούν αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα με δεδομένο και ότι υπολείπονται κατά 15 λεπτά από τους στόχους που έχει θέσει η αυτοκινητοβιομηχανία εν γένει για το 2020 προβλέποντας αναπλήρωση του 80% της ενέργειας των μπαταριών σε μισή ώρα.

Πηγή: http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1500177457

 

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Έως 9-10-2020 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Websites: https://www.hmu.gr/ee

Facebook: https://www.facebook.com/ee.chania.hmu.gr/

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Γραμματέας Μεταπτυχιακών & Διδακτορικών Σπουδών
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος
Αντώνιος Κωνσταντάρας, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr