2018-02-01: Τo πρώτο «ιπτάμενο» αυτοκίνητο αποτελεί γεγονός

 

Τo πρώτο «ιπτάμενο» αυτοκίνητο αποτελεί γεγονός

 


Περίπου 300.000 ευρώ θα κοστίζει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην προσεχή έκθεση της Γενεύης.

 

Από τη Γενεύη πρόκειται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία το πρώτο «ιπτάμενο» αυτοκίνητο «ευρείας» παραγωγής.
Δημιουργός του είναι η άσημη Pal-V, η οποία ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει έδρα την Ολλανδία, όχι όμως και παρελθόν στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Άλλωστε το τρίκυκλο το οποίο δημιούργησε παραπέμπει περισσότερο σε ανεμόπτερο ή ελικόπτερο και λιγότερο σε ένα συμβατικό αυτοκινήτου.
Το “Liberty”, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, εξοπλίζεται με δύο κινητήρες αεροσκάφους της Rotax, οι οποίοι ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν την κίνησή του στην άσφαλτο.
Η μεταμόρφωσή του σε ιπτάμενο… αντικείμενο διαρκεί 5-10 λεπτά και δεν πραγματοποιείται αυτόματο καθώς απαιτείται η συμβολή του οδηγού-πιλότου.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η οποία εργάζεται πάνω στην εξέλιξη του συγκεκριμένου project σχεδόν δέκα χρόνια, το Liberty έχει συγκεντρώσει όλα τα πιστοποιητικά που του επιτρέπουν περάσει στη γραμμή παραγωγής και να τεθεί προς πώληση.
Βέβαια, ακόμα και αν αυτό συμβεί, το μάλλον υπερβολικό κόστος των περίπου 300.000 ευρώ ίσως αποδειχθεί από μόνο του αρκετό για να εμποδίσει την επιτυχία του φιλόδοξου, ομολογουμένως, εγχειρήματος.

Πηγή: http://auto.in.gr/news/world/article/?aid=1500195425&ref=newsletter

 

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου
Κέντρο παιδείας, έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας της ανώτατης εκπαίδευσης στα Χανιά, για τις τηλεπικοινωνίες, τα ηλεκτρονικά, τους αυτοματισμούς, τα laser, τα δίκτυα, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη βιοϊατρική τεχνολογία και τα αμυντικά συστήματα.

ΠΜΣ "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών"
Έως 9-10-2020 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών".

Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
Σχολή Μηχανικών
Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο
Ρωμανού 3, ΤΕΙ, Χαλέπα, 73133 Χανιά
Fax: 28210 23003

Websites: https://www.hmu.gr/ee

Facebook: https://www.facebook.com/ee.chania.hmu.gr/

Γραμματεία
Νίκη Γείτονα, Γραμματέας Μεταπτυχιακών & Διδακτορικών Σπουδών
Τηλ: 28210 23058
Email: gitona@hmu.gr

Καλλιόπη Γκατζούνη, Γραμματέας
Τηλ: 28210 23008
Email: gatzouni@hmu.gr

Πρόεδρος
Αντώνιος Κωνσταντάρας, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23006
Email: akonstantaras@hmu.gr

Διευθυντής ΠΜΣ
Ιωάννης Βαρδιάμπασης, Αν. Καθηγητής
Τηλ: 28210 23059, 23029
Email: ivardia@hmu.gr