Προσομοίωση της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας της Ε.Ε.

Το Συνέδριο προσομοιώνει την νομοπαρασκευαστική διαδικασία της Ε.Ε., με 100 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, ηλικίας μεταξύ 18 και 35 χρονών, που υποδύονται ρόλους Ευρωβουλευτών, Υπουργών του Συμβουλίου της Ε.Ε. και Δημοσιογράφων.

Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν στις 22 Οκτώβρη με παρουσίαση από επιτροπές διακεκριμένων ομιλητών των δύο θεματικών του Συνεδρίου, αφενός τη νομοθεσία της Ε.Ε. ως προς την χρήση πειραματόζωων για επιστημονικούς λόγους και αφετέρου τη νομοθεσία περί διασφάλισης κοινού υψηλού επιπέδου ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών. Εν συνεχεία, οι προεδρεύοντες του συνεδρίου θα πάρουν το βήμα για την απαραίτητη ανάλυση των διαδικαστικών κανόνων (rules of procedure) της προσομοίωσης και προετοιμασία των συμμετεχόντων.

Το Συνέδριο-Προσομοίωση υποστηρίζεται από το Erasmus+, διοργανώνεται από την μη-κυβερνητική οργάνωση AEGEE Heraklio με την συνδιοργάνωησ της Περιφέρειας Κρήτης και χαίρει της συνεργασίας της πανευρωπαϊκής ΜΚΟ Bringing Europeans Together Association (BETA), του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, του Europe Direct Ηρακλείου και πολλών άλλων τοπικών χορηγών.

Η τελετή έναρξης της Προσομοίωσης της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014, ώρα: 18.00 μ.μ., στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, 

Ημερομηνία: 
20/10/2014