Φοιτητική Μέριμνα

Οι μακροχρόνιες προσπάθειες και η κοινωνική ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζονται ευαίσθητα ζητήματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που αποτελούν μέρος του φοιτητικού πληθυσμού του ΤΕΙ Κρήτης, απεικονίζονται σε μια σειρά υποδομών και υπηρεσιών που παρέχει το ΤΕΙ Κρήτης.

Οι ευκαιρίες για πνευματικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες των φοιτητών είναι πολλές και αναπτύσσονται ταχύτατα με την υποστήριξη του Ιδρύματος. Οι νέοι φοιτητές έχουν προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη κατά την άφιξή τους καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, από το Κέντρο Συμβουλευτικής Ψυχοκοινωνικής Στήριξης.

Το ΤΕΙ Κρήτης παρέχει δωρεάν σίτιση σε 3000 περίπου φοιτητές στα εστιατόρια του, στα κτίρια του Ιδρύματος στο Ηράκλειο, και στα Τμήματα του, που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

Στο ΤΕΙ Κρήτης λειτουργεί Φοιτητική Εστία στις πόλεις του Ηρακλείου και της Σητείας και που μπορεί να φιλοξενήσει 296 και 23 φοιτητές αντίστοιχα. Επιπλέον υπάρχει πρόνοια για τη φιλοξενία φοιτητών των Τμημάτων που βρίσκονται στις πόλεις των Χανίων, Ρεθύμνου, Αγ. Νικολάου και Ιεράπετρας, σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία.