Ραδιοφωνικός σταθμός

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1989 μία ομάδα σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου έχοντας την ανάγκη να επικοινωνήσει με τον κόσμο της πόλης του Ηρακλείου, να διοχετεύσει τη δημιουργικότητα της, συγκέντρωσε τα απαραίτητα μηχανήματα για δοκιμαστικές εκπομπές στα FM.

Η πρωτοφανής αγάπη, η υψηλή ακροαματικότητα και η μεγάλη συμμετοχή από σπουδαστές και φοιτητές μας έδωσε κουράγιο παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες εκπομπής (οι εκπομπές γίνονταν μέσα από δωμάτια των εστιών και εκεί δεν υπήρχε ηχομόνωση, οι υπάρχουσες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όντας ελαττωματικές προκαλούσαν πτώση τάσης για αρκετές ώρες την ημέρα, στο δωμάτιο αυτό διέμεναν σπουδαστές, ο χώρος δεν ήταν καθόλου λειτουργικός, κ.α), να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή για τρεις μήνες.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα και βλέποντας ότι η προσπάθεια αυτή είχε απήχηση στον κόσμο, κινήσαμε την διαδικασία νομιμοποίησης και στέγασης του σταθμού στον χώρο του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου.

Έπειτα από συζητήσεις, επισκέψεις σε κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του Ηρακλείου με την συνεργασία του εκπαιδευτικού προσωπικού του Τ.Ε.Ι., στις αρχές του εαρινού εξαμήνου ολοκληρώθηκε η σύνταξη του εσωτερικού κανονισμού του ραδιοφωνικού σταθμού STUDIO FM1.
Σήμερα, 25 περίπου χρόνια μετά, οι προσπάθειες των φοιτητών για καλή και διαφορετική μουσικ

ή συνεχίζονται. Η μεγάλη ανταπόκριση και η υψηλή ακροαματικότητα έδωσε το ερέθισμα στον STUDIO FM1 να επικοινωνήσει με τον κόσμο του Ηρακλείου (και όχι μόνο) ώστε να προάγει την πολιτισμική πλευρά του.

RADIOACTIVE FESTIVAL, το μεγαλύτερο μουσικό-πολιτιστικό γεγονός της Κρήτης, το οποίο κάθε χρόνο φιλοξενεί μεγάλα ονόματα της ελληνικής -και όχι μόνο- μουσικής σκηνής.

Studio FM1 105,4
Ραδιοφωνικός σταθμός ΤΕΙ Ηρακλείου
Ο διαδικτυακός τόπος του ραδιοσταθμού