Σεμινάριο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και Μάρκετινγκ

2ος ΚΥΚΛΟΣ – «Αγροτική Επιχειρηματικότητα» Βιωματικό Σεμινάριο με παράλληλη Συμβουλευτική Μάρκετινγκ

Τα Σαββατοκύριακα: 30-31 Μαΐου και 6-7 Ιουνίου 2015, στις Εγκαταστάσεις του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Μετά την επιτυχία του 1ου Κύκλου θα διεξαχθεί και 2ος Κύκλος του ίδιου σεμιναρίου της Σχολής Δια Βίου Μάθησης, που εστιάζει με τρόπο πρακτικό στην αξιοποίηση των αυξανόμενων ευκαιριών στον κλάδο της αγροδιατροφής, όπου οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να προσφέρουν όχι μόνο ένα ποιοτικό προϊόν αλλά και να έχουν αναπτύξει μια καλά σχεδιασμένη στρατηγική μάρκετινγκ και ένα επιχειρηματικό πλάνο που ‘πείθει’.

Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουν για να δημιουργήσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο που θα λειτουργήσει ως πλοηγός για την πορεία της επιχείρησής τους, αλλά και ως ένα εργαλείο για την προσέλκυση συνεργατών και επιπλέον χρηματοδότησης.  Επίσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής εφαρμογής πάνω σε δικό τους παράδειγμα παράλληλα με τις διδασκαλίες και την χρήση συμβουλευτικής μάρκετινγκ χωρίς επιπλέον κόστος.

Αφορά νέους επιχειρηματίες αγρότες, ομάδες παραγωγών, φοιτητές και απόφοιτους γεωπονικών σχολών, μεσάζοντες στο χώρο της αγροδιατροφής, φορείς (δημόσιους – ιδιωτικούς) επιφορτισμένους με την προώθηση και ανάπτυξη ΜΜΕ, επιμελητήρια και συνεταιριστικές οργανώσεις ή ιδιώτες που θέλουν να αξιοποιήσουν τη γη τους για τη δημιουργία μιας επιπλέον πηγής εισοδήματος.

Θα διδαχθεί από υψηλά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με πολυετή πρακτική επαγγελματική εμπειρία σε θέματα μάρκετινγκ, τόσο στην αγορά της Ελλάδας όσο και σε αγορές του εξωτερικού. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε 4 ενότητες έξι ωρών η κάθε μία.

Σχόλια συμμετεχόντων από τον 1ο κύκλο:

«Με έκανε να σκεφτώ ότι το προϊόν που θέλω να προωθήσω μπορεί να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με το που απευθύνεται και από εδώ και πέρα γνωρίζω το ''βήματα'' για να κάνω μια σωστότερη προώθηση, σκεπτόμενος ‘έξω από το κουτί’», Αντώνης Χανιωτάκης, Γεωπόνος.

«Όλοι μπορούμε να ‘πετάξουμε’ αρκεί να θέλουμε», Γιώργος Μπαριτάκης, ΒΙΑΝΑΜΕ Α.Ε.

«Αρκετά στοχευμένο, κατανοητό, περιεκτικό. Μου έδωσε έντονη παρακίνηση, θετική διάθεση, ώθηση για την δημιουργία Οράματος», Μύρων Βλατάκης, Επιχειρηματίας.  

Θα δοθούν ειδικές εκπτώσεις για ανέργους, απόφοιτους & φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και ομάδες από συνεταιρισμούς και ενώσεις. Για το κόστος, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο:

email: info@diaviou.teicrete.gr, ή στο 693-246-5385, 

(και στο σταθερό τηλέφωνο 2810-379177, εργάσιμες ημέρες, 12:00 – 15:00).

Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων: 30/03/2015 έως 22/05/2015. - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο τίτλος του συγκεκριμένου προγράμματος επιμόρφωσης είναι: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα - Στρατηγικές Εξαγωγικού και Εγχώριου Μάρκετινγκ και δημιουργία Επιχειρηματικού Πλάνου» - PR20

Την αίτηση θα την βρείτε στο σύνδεσμο: “Προκηρύξεις Προγραμμάτων” του ιστότοπου: http://www.diaviou.teicrete.gr/node/12

Η σελίδα facebook για το Σεμινάριο. 

Ημερομηνία: 
30/05/2015