Νέα σημαντική διάκριση του ΤΕΙ Κρήτης στο Πρόγραμμα Erasmus

Το European Association of Erasmus Coordinators  στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ERACON 2015 θα βραβεύσει επιλεγμένα άτομα απο τον Πανεπιστημιακό χώρο για την προσφορά τους στο πρόγραμμα Erasmus για μια πενταετία τουλάχιστον. Τα άτομα που θα βραβευθούν με τον τιμητικό τίτλο του Erasmus Academic Minister, έχουν προταθεί από τα Ιδρύματα τους και αιτήσεις τους έχουν αξιολογηθεί απο την Επιτροπή της EAEC.

Η επιλογή του Δρ Κων/νου Πετρίδη ως Erasmus Academic Minister αποτελεί άλλη μία σημαντική διάκριση για το ΤΕΙ Κρήτης στο Πρόγραμμα Erasmus. Το ΤΕΙ Κρήτης πάντα επιζητεί την εξωστρέφεια των σπουδών του και προσπαθεί συνεχώς να ενθαρύνει τα μέλη του προς την καυεύθυνση αυτή όσον αφορά τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες άλλα και τις ερευνητικές του αναζητήσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα και στις δυο περιπτώσεις. Επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών ήταν η βράβευση του απο την EACEA to 2013 με το αργυρό μετάλιο για της υψηλής ποιότητας και του όγκου των δράσεων του στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. To TEI Κρήτης είναι το μοναδικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας που έχει λάβει την διάκριση αυτή μέχρι σήμερα.

Στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος Erasmus, ο Δρ Πετρίδης του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης και μέλος του Εργαστηρίου Νανουλικών & Οργανικών Ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Κρήτης έχει συνεισφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες και διακρίσεις:

  1. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Erasmus Intensive Program ‘Organic Electronics and Applications’ που έλαβε μέρος απο το 2010 και έως το 2012. Μέλη της σύμπραξης αυτής ήταν κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου όπως το University of Oxford, Imperial College of London. Το πρόγραμμα αυτό επιλέχθηκε απο το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) να παρουσιασθεί σε Ευρωπαικό meeting που διοργάνωσε το Γερμανικό Υπουργείο Παιδείας στην Βόννη το 2011.

  2. Επιστημονικός Υπεύθυνος του Erasmus Intensive Program Spintronics and Aplications, που έλαβε μέρος απο το 2013 και εως το 2014

  3. Επιστημονικός Υπεύθυνος για την ανάπτυξη Ευρωπαικού MSc στα Οργανικά Ηλεκτρονικά σε συνεγασία με την Βιομηχανία και κορυφαία Ιδρύματα του κόσμου όπως το University of Oxford, Imperial College London, Technion Israel of Technology. Συντονιστής του έργου είναι το εργαστήριο Νανουλικών & Οργανικών Ηλεκτρονικών του ΤΕΙ Κρήτης με Ακαδημαικό υπεύθυνο τον Αναπλ. Καθηγητή Ε. Κυμάκη

  4. Ακαδημαικός Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης απο το 2008 και έως το 2013.

Το EAEC ιδρύθηκε το 2004 στο Lodz της Πολωνίας και  αποτελεί ένα δίκτυο Πανεπιστημίων με πάνω απο 80 μέλη που δραστηριοποιούνται σε διάφορες δράσεις του προγράμματος Erasmus. Σκοπός του δικτύου είναι:

(α) Η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών ανάμεσα στους ακαδημαικούς και διοικητικούς υπαλλήλους  στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus +.
(β) Να διευκολύνει την κινητικότητα καθηγητών και φοιτητών στα Ευρωπαικά Πανεπιστήμια
(γ) Να προοθήσει τις βασικές αρχές της συνθήκης της Μπολώνια για την ενοποίηση της Ευρωπαικής Ανώτατης Εκπαίδευσης
(δ) Να προωθήσει τις βασικές αρχές και τις προτεραιότητες του προγράμματος Erasmus +
(ε) Να ενισχύσει και να διαδόσει τις καλές πρακτικές εκπαίδευσης στην ανωτάτη εκπαίδευση
(ζ) Να διοργανώσει συνέδρια, συμπόσια κατά την διάρκεια των οποίων έρχονται σε επαφή οι συντονιστές και αναπτύσσουν τους προβληματισμούς τους, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των προγραμμάτων τους και θέτουν τους καινούριους στόχους της ανωτάτης εκπαίδευσης στην Ευρώπη.
(η) Την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών στο μέλλον στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + και την κατάθεση προτάσεων για χρηματοδότηση 
(θ) Την διενέργεια ερευνών στα πλαίσια της Ανωτάτης Εκπαίδευσης στην Ευρώπη
(ι) Την δημοσιεύση εργασίων σε διεθνούς κύρους περιοδικά

Λόγω της μεγάλης δυναμικής και της υψηλής ποιότητας του έργου που έχει επιδείξει η κοινοπραξία στις διάφορες εκδηλώσεις της συμμετέχουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη απο διάφορες χώρες όπως υπουργοί Εκαίδευσης άλλα και μέλη της EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency). Η τελευταία είναι η διαχειριστική αρχή των Ευρωπαικών προγραμμάτων Erasmus+.

       

Ημερομηνία: 
23/04/2015