Πέρα από τα όρια...οι φοιτητές της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας

Η τέχνη του χορού συναντά αυριανά στελέχη επιχειρήσεων διδάσκοντας τους τα βήματα για την εργασιακή τους πορεία, στο ΤΕΙ Κρήτης.

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, του Χρυσού Ολυμπιονίκη κ. Κακλαμανάκη και ακροατηρίου 750 φοιτητών, με ένα πέταγμα του στην σκηνή εμφανίστηκε ως έκπληξη ο διεθνούς φήμης χορευτής και χορογράφος, κ. Δάφνις Κόκκινος, μοιράζοντας χαμόγελα στα έκπληκτα πρόσωπα όλων, στο αμφιθέατρο Κ28, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του ΤΕΙ Κρήτης, την Τρίτη 5 Μαΐου. 

Σκοπός της Ημερίδας ήταν να επιστρέψει  η σπίθα στα μάτια των φοιτητών, καθώς και η καθιέρωση τέτοιων συναντήσεων ως θεσμό σύνδεσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας αλλά και με θέματα ευρύτερης Παιδείας, όπως τις τέχνες και τον αθλητισμό. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ανώτατα στελέχη από επώνυμες εταιρίες, όπως Ernst & Young Ελλάδας, Kariera.gr, Coco-Mat και Συστήματα Sunlight του Ομίλου Π. Γερμανού. Ενεργό ρόλο στην διοργάνωση της Ημερίδας έπαιξε η νεοσύστατη Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Κατά την έναρξη εμφανίστηκε στη σκηνή του αμφιθεάτρου ως Επίτιμος Ομιλητής ο διεθνούς φήμης  χορευτής και Υπεύθυνος Προβών του Χοροθεάτρου του Wuppertal της Pina Bausch κ. Δάφνις Κόκκινος, ο οποίος ταξίδεψε από τη Γερμανία ειδικά για να παρευρεθεί στην Ημερίδα, «Επαφή με την πραγματικότητα. Η κρίση φέρνει και ευκαιρίες» μεταδίδοντας στους φοιτητές με τρόπο άμεσο την ζωντάνια και το πάθος του. Με τον χορό του αλλά και με τον λόγο μετέφερε το μήνυμα «πως αν αγαπάς κάτι πραγματικά, δεν πρέπει να φοβάσαι να κυνηγήσεις τα όνειρα σου».

Ο κ. Β.Καμινάρης, Επικεφαλής του Τμήματος Υπηρεσιών Διασφάλισης στην Ελλάδα και Διευθύνων Εταίρος του Τμήματος Υπηρεσιών Διασφάλισης της Ernst & Young στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, τόνισε ότι «η επιτυχία έρχεται μόνο όταν βάζουμε μέρα με την μέρα στόχο να γίνουμε καλύτεροι».

Ο κ. Α.Φουρλής, Διευθύνων Σύμβουλος της γνωστής εταιρίας Κariera.gr , έδωσε στους φοιτητές νέες ιδέες και προοπτικές για την χρήση του διαδικτύου στην επαγγελματική τους αποκατάσταση ως μισθωτών ή επιχειρηματιών.  Επισήμανε πως είναι σημαντικό να επιλέγει κανείς αυτό που τον αντιπροσωπεύει και πως μέσα από την εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο ένας υποψήφιος μπορεί να πετύχει διαφοροποίηση στην αγορά εργασίας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιλογής του.  

Στην συνέχεια το κατάμεστο αμφιθέατρο ταξίδεψε στο Άμστερνταμ μέσω Skype να συναντήσει τον Παύλο Ευμορφίδη, Ιδρυτή και Πρόεδρο της εταιρίας Coco-Mat, ο οποίος εντυπωσίασε με τον αυθορμητισμό του. Το μήνυμα που πέρασε ήταν ότι «η ευτυχία έρχεται μόνο όταν έχεις πάθος και αγάπη για αυτό που κάνεις».

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Χρήστος Γεωργίου, Industrial Unit Manager, της εταιρίας Συστήματα Sunlight ABEE, που αναπτύσσουν, παράγουν και εξάγουν μπαταρίες για βιομηχανικές, προηγμένες και καταναλωτικές εφαρμογές. Παρουσιάζοντας την εταιρία του είπε χαρακτηριστικά: «για εμάς μετράει περισσότερο η προσωπικότητα των ανθρώπων παρά τα τυπικά προσόντα» και ότι «είναι σημαντικό να αναπτύσσουμε τον εαυτό μας όχι μόνο από άποψη εκπαίδευσης αλλά και από άποψη ηθικής». Συμβούλεψε τους φοιτητές να προσπαθήσουν να  κάνουν ‘σωστά πράγματα την σωστή στιγμή’ και όχι σωστά πράγματα κάθε στιγμή.

Το μήνυμα της Ημερίδας ήταν ότι «είναι σημαντικό οι νέοι να γνωρίζουν τι είναι αυτό που πραγματικά τους αρέσει, να πιστέψουν στην εσωτερική τους δύναμη και να μην φοβηθούν να κυνηγήσουν τα όνειρα τους».

Ημερομηνία: 
07/05/2015