ΔΡΟΜΟ-λόγια ΖΩΗΣ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προαγωγής Οδικής Ασφάλειας  με τίτλο «ΔΡΟΜΟ-λόγια ΖΩΗΣ»  σε 28 μαθητές της Β’ τάξης λυκείου του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. Απώτερο στόχο του προγράμματος αποτέλεσε η πρόληψη συμπεριφορών διακινδύνευσης κατά τη χρήση του οδικού δικτύου και η ευαισθητοποίηση  των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.
Στο πλαίσιο της τελικής συνάντησης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ, στην οποία συμμετείχαν εμπειρογνώμονες στο πεδίο της Οδικής Ασφάλειας καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων  (Διεύθυνση Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εκκλησία, Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α, κ.α.) οι οποίοι μετέδωσαν στους μαθητές εξειδικευμένη γνώση κατάλληλα προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές ανάγκες του προγράμματος.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργάνωσε και υλοποίησε  το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (http://lahers.seyp.teicrete.gr), του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ)  Κρήτης με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Ιωάννη Χλιαουτάκη.  Το εκπαιδευτικό πακέτο σχεδιάστηκε  για τις ανάγκες του Προγράμματος «ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ—ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΩ ΤΗ ΖΩΗ» του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο συντονίζουν οι καθηγητές κ. Σκουληκάρης Γεώργιος, κ. Πετρομιχελάκη Αθηνά και κ. Αγάπης Στέλιος. Τις συναντήσεις του προγράμματος συντόνισαν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας  (Παπαδακάκη Μαρία, κοινωνική λειτουργός Καθηγήτρια Εφαρμογών, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Κρήτης, Λιόλιου Σταυρούλα, ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχολογία παιδιού και εφήβου, Μαραγκάκη Παγώνα, κοινωνική λειτουργός).

Το πρόγραμμα αυτό περιελάμβανε μια σειρά επτά εκπαιδευτικών συναντήσεων βιωματικού χαρακτήρα και εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών στον υπερσύγχρονο προσομοιωτή οδήγησης που διαθέτει το Εργαστήριο στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης, ο οποίος αποκτήθηκε με την ενεργή υποστήριξη και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και διαθέτει ειδικά διαμορφωμένα πακέτα εκπαίδευσης για όλες τις ηλικιακές ομάδες. 

 

Ημερομηνία: 
08/05/2015