Υποτροφία φοιτητή του ΤΕΙ Κρήτης σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στις Η.Π.Α.

Tο Summer Institute for European Student Leaders on Social Entrepreneurship  αποτελεί καλοκαιρινό ακαδημαϊκό πρόγραμμα διάρκειας  5 εβδομάδων (καλοκαίρι 2015) για κορυφαίους Ευρωπαίους φοιτητές ηλικίας από 18 έως 22 ετών. Tο πρόγραμμα υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το US Department of State-Bureau of Educational and Cultural Affairs.  Το Ίδρυμα Fulbright, διαχειρίζεται το πρόγραμμα και επιλέγει δύο Έλληνες για τη χορήγηση υποτροφίας για την παρακολούθηση του Προγράμματος. 

Ένας εκ των δύο φοιτητών που επιλέχθηκαν ανάμεσα στους φοιτητές όλων των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Ελλάδας  για να λάβουν την υποτροφία και να παρακολουθήσουν το ακαδημαϊκό αυτό πρόγραμμα, είναι ο Νικόλαος Στάμου, φοιτητής του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης.

Το Fulbright είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών στον κόσμο. Λειτουργεί σε περισσότερες από 155 χώρες. Το  Fulbright στην Ελλάδα είναι το πρώτο που ξεκίνησε  στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτικά ανεξάρτητος εκπαιδευτικός οργανισμός. Οι υπότροφοι επιλέγονται με βάση τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές τους επιδόσεις, τον χαρακτήρα τους, τη συμμετοχή τους στα κοινά και τις ηγετικές τους ικανότητες. Το Ίδρυμα Fulbright χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, ερευνητές και καλλιτέχνες.

Tο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα και θα εξετάσει ζητήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα θα είναι διαδραστικό και βιωματικό, και θα συνδυάσει διδασκαλία στην τάξη με συζητήσεις, επισκέψεις σε επιχειρήσεις, καθώς και ευκαιρίες εθελοντισμού, προσδοκώντας να δώσει γνώσεις στους συμμετέχοντες πώς να χρησιμοποιούν τις επιχειρηματικές δεξιότητες τους για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων.

Το Πρόγραμμα αφορά θέματα όπως: η επιχειρηματική ηθική, οι διαπραγματεύσεις, οι αναδυόμενες αγορές και η ανάλυση κινδύνων, η μικρό-χρηματοδότηση, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, ο στρατηγικός σχεδιασμός των επιχειρήσεων και της καινοτομίας, καθώς οι γυναίκες και οι μειονότητες στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο της περιοδείας της μελέτης, η ομάδα θα μεταβεί στη Νέα Ορλεάνη, Λουιζιάνα και την Ουάσιγκτον.

Συγχαρητήρια στο Νικόλαο Στάμου και πάντα επιτυχίες.

Ημερομηνία: 
26/05/2015