Η απόφοιτος του Tμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του ΤΕΙ Κρήτης, Μίνου Γαρυφαλιά, διακρίθηκε με τη συμμετοχή της ("BATEYES") και συγκαταλέγει στους 12 φιναλίστ στο Social Impact Award (SIA), Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας για τη στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την εξέλιξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων.
Η Γαρυφαλιά πραγματοποιεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία της φαρμακευτικής εταιρίας MSD. Επέλεξε στρατηγικά το «επιχειρείν» μέσα από την εκπαίδευση, καθώς στόχος της είναι να μετασχηματίσει την όποια τεχνολογική εφαρμογή σε εμπορική εφαρμογή, δηλαδή υλοποιήσιμα και βιώσιμα επιχειρηματικά project - business plan.
Όπως υπογραμμίζει η ίδια:
"Οι υψηλές απαιτήσεις της συγκεκριμένης Σχολής αποτέλεσαν μια πρόκληση, αν και δεν ήταν πρωτόγνωρο για μένα , καθώς ήταν σύνηθες φαινόμενο να δημιουργώ θεμέλια κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και να εργάζομαι εντατικά κάτω από συνθήκες πίεσης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο μαθημάτων, σε project - κατασκευές αυξημένης δυσκολίας, από επιλογή μου και με αυστηρό χρονοδιάγραμμα παράδοσης".
Η συμβολή του ΤΕΙ Κρήτης στην πορεία της, αλλά και στη ζωή της, είναι αξιοσημείωτη.
Για το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών δηλώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση:
"Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, είχε ενδιαφέροντα μαθήματα. Θεωρώ πως το κάθε μάθημα ξεχωριστά είναι χρήσιμο και δίνει βάσεις στον φοιτητή για να ανταποκριθεί στην μετέπειτα επαγγελματική του πορεία.
Στα πλαίσια των δράσεων εξωστρέφειας και διεθνοποίησης των σπουδών, το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε. διοργανώνει μέχρι και σήμερα Summer Erasmus με τίτλο: "Τransparent Electronics" και "Spintronics and applications", όπου συμμετείχα και στα δύο Ιntensive Programs, το διάστημα Ιούλιο και Αύγουστο του 2013. Είχα λοιπόν την εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσω και ύστερα από εξετάσεις να αποκτήσω Certificates, σε καλά σχεδιασμένα θερινά σχολεία, που είχαν ως στόχο την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων σε πρωτοποριακές τεχνολογίες αιχμής και ταυτόχρονα να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου σημείωμα.
Επίσης,η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) του ΤΕΙ Κρήτης, με βοήθησε να καλλιεργήσω και να εξελίξω το πνεύμα της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Στη Β’ φάση του διαγωνισμού, μετά από σεμινάρια Συμβουλευτικής καθοδήγησης για την εκπόνηση του επιχειρηματικού σχεδίου (μιας ιδέας που ξεκίνησα το 2011 , κέρδισα το Δεκέμβριο του 2013, το 3ο βραβείο στο 2ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομικών Ιδεών και Σχεδίων του ΤΕΙ Κρήτης, για το Επιχειρηματικό μου Σχέδιο με τίτλο: “Ηλεκτρονικό Τηλεχειριστήριο για τυφλούς (αντικατάσταση λευκού μπαστουνιού)”. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία κατά την οποία συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι να έχεις την υγεία σου και πόση δύναμη ψυχής έχουν τα άτομα με προβλήματα όρασης, μα και συνάμα, πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή μου, η κοινωνική προσφορά. Βέβαια τον καιρό της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όλα αυτά συμπιέζονται και στο όνομα της εκάστοτε “περιστολής δαπανών”, θυσιάζονται ακόμα και τα άτομα με ειδικές ανάγκες και απομονώνονται και αυτοί που τους υποστηρίζουν. Ευτυχώς για μένα που δεν αισθάνθηκα αυτή την απομόνωση μέσα στις Πανεπιστημιακές κοινότητες του ΤΕΙ & του ΑUEB. Εκπόνησα με το ίδιο θέμα και την Πτυχιακή Εργασία μου και Αρίστευσα με βαθμό 10, ενώ και η έρευνα σε αυτό το γνωστικό αντικείμενο απαριθμεί ήδη την 4η έκδοση του ηλεκτρονικού τηλεχειριστηρίου».
Επιπλέον, δόθηκε σε μένα μια εκπληκτική ευκαιρία και χάρηκα πολύ με την παρουσίαση της εργασίας μου αυτής σε Διεθνές Συνέδριο, τον Ιούvιο του 2014, με θέμα την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, ως εκπρόσωπος και εισηγήτρια του ΤΕΙ Κρήτης”.
Η Γαρυφαλιά “συμβουλεύει” τους φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος:
"Nα έχουν πίστη στον εαυτό τους, ότι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, να έχουν πάντα θετικές σκέψεις στο μυαλό τους & να μην εγκαταλείπουν τα όνειρα τους. Όταν αγαπάς, αφοσιώνεσαι με όλη τη δύναμη της ψυχής σου στις επιλογές σου και θέτεις στόχους, είναι βέβαιο πως θα έχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλωστε και “Εμείς οι απόφοιτοι ή και οι φοιτητές, όσο μπορούμε καλύτερα με την ακαδημαϊκή επίδοση μας, συντελούμε στην αποδοχή και τη φήμη του Ιδρύματος από το οποίο προερχόμαστε, στο ευρύτερο περιβάλλον, στην αγορά εργασίας και ισχυροποιούμε τόσο τη δική μας μελλοντική εξέλιξη, όσο και της πατρίδας μας που το έχει τόση ανάγκη”.