Μελετημένο... φοιτητικό ξεκίνημα στο ΤΕΙ Κρήτης

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, συγχαίρει τους επιτυχόντες στα Τμήματα και τις Σχολές του και τους υποδέχεται για μία πρώτη γνωριμία στο Κέντρο Ενημέρωσης Πρωτοετών, το οποίο λειτουργεί για 2η συνεχή χρονιά, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή ένταξη των νέων φοιτητών  στο ακαδημαϊκό περιβάλλον και να υποστηρίξει τόσο τους ίδιους, όσο και τις οικογένειες τους στη νέα μεταβατική περίοδο που διανύουν.

 

Κέντρο Ενημέρωσης Πρωτοετών Φοιτητών

Το Κέντρο Ενημέρωσης Πρωτοετών Φοιτητών αποτελεί την αφετηρία της ολοκληρωμένης υποστήριξης των νεοεισαχθέντων και φιλοξενείται στο “Φουαγιέ” του Αμφιθέατρου Εμμ. Σμυρνάκη στο κεντρικό campus στο Ηράκλειο. Αντίστοιχες δομές έχουν δημιουργηθεί σε όλες τις Σχολές του Ιδρύματος ανά την Κρήτη. Μέλη του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και εθελοντές φοιτητές, υποδέχονται τους νεοεισαχθέντες και τους συνοδούς τους παρέχοντας πληροφορίες για θέματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, για τα επαγγελματικά δικαιώματα και την επαγγελματική αποκατάσταση, για τις υπηρεσίες που έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν με τη νέα φοιτητική τους ιδιότητα, για τις νέες ακαδημαϊκές υποχρεώσεις και γενικότερα για ότι σχετίζεται με τη φοιτητική τους ζωή. Τέλος, μέσω Υπολογιστών κοινής χρήσης, και υπό τη βοήθεια φοιτητών, θα υποστηρίζονται όσοι πρωτοετείς φοιτητές δεν έχουν για οποιοδήποτε λόγο ολοκληρώσει τη διαδικασία προεγγραφής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου παιδείας.

 

Επιβεβαίωση Παραλαβής Φακέλων Εγγραφών

Με σκοπό την άμεση ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών αναφορικά με την “επιβεβαίωση παραλαβής των δικαιολογητικών που έχουν στείλει ταχυδρομικά”, έχει δημιουργηθεί ειδική υποδομή, η οποία ενημερώνεται καθημερινά από τα στελέχη των γραμματειών κάθε τμήματος με τα στοιχεία των φακέλων που έχουν παραληφθεί και αυτομάτως δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα που εμφανίζεται στην  ηλεκτρονική σελίδα οι νέοι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν την παραλαβή των φακέλων που έχουν στείλει ταχυδρομικά προς το ΤΕΙ Κρήτης για την εγγραφή τους.

 

2810 379200 - Τηλεφωνικό Κέντρο ενημέρωσης πρωτοετών φοιτητών

Πέρα από την προσωπική επικοινωνία και τη “δια-ζώσης” γνωριμία με το ακαδημαϊκό περιβάλλον, χρήσιμες πληροφορίες παρέχονται και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου που έχει ενεργοποιηθεί και λειτουργεί καθημερινά όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες για την εξυπηρέτηση των πρωτοετών φοιτητών. Καλώντας τον αριθμό 2810 379200 οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν α) για τις εγγραφές νεοεισαχθέντων και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά [πληκτρολογώντας τον αριθμό 9], β) για τις υπηρεσίες του Τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας και τα δικαιολογητικά στέγασης & σίτισης [πληκτρολογώντας τον αριθμό 8] γ) να συνδεθούν με όλες τις Σχολές και τα Τμήματα του ΤΕΙ Κρήτης, ακολουθώντας πάντα τις φωνητικές οδηγίες και πληκτρολογώντας από το μενού των επιλογών τα νούμερα που τους ενδιαφέρουν.

 

Φόρμα Υποβολής Ερωτήματος

Κάθε νέος φοιτητής έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθεί και ηλεκτρονικά για συγκεκριμένα θέματα ή απορίες αναφορικά με τα ζητήματα εγγραφής,  παρακολούθησης των σπουδών, κλπ. Στην ηλεκτρονική φόρμα μπορούν να υποβάλουν το ερώτημά τους οποιαδήποτε χρονική στιγμή του 24ώρου και θα λάβουν προσωποποιημένη απάντηση το συντομότερο δυνατό στο email που θα έχουν υποδείξει.

 

findhome.teicrete.gr: Ενοικιαζόμενα σπίτια βρίσκουν το φοιτητή τους

Η πλατφόρμα findhome.teicrete.gr αποτελεί μία νέα υπηρεσία που παρέχει το ΤΕΙ Κρήτης με σκοπό τη στήριξη και διευκόλυνση των φοιτητών του Ιδρύματος στην εύρεση κατοικίας στην πόλη σπουδών τους. Πολλαπλά τα οφέλη για τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, καθώς μπορούν να αναζητήσουν τις διαθέσιμες κατοικίες μέσα από πολλαπλά κριτήρια, επιλέγοντας  τα διαμερίσματα που θεωρούν ότι καλύπτουν τις ανάγκες τους, και να έρθουν σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες τους. Σημαντικό στοιχείο της υπηρεσίας είναι η προβολή του σημείου της κατοικίας σε χάρτη και ο υπολογισμός της απόστασης από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην πόλη όπου φοιτά. Οι ιδιοκτήτες, πέρα από τη δυνατότητα δημοσιοποίησης αγγελιών για τις διαθέσιμες προς ενοικίαση κατοικίες τους, έχουν την ευκαιρία να καταχωρούν φωτογραφίες, σύντομη περιγραφή των κατοικιών, κόστος ενοικίασης, καθώς και επιπλέον στοιχεία όπως π.χ. επίπλωση, κοινόχρηστα, θέρμανση, πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς για το ΤΕΙ κ.ά. και φυσικά να έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους “υποψήφιους” ενοικιαστές τους.

 

Παρεχόμενες Υπηρεσίες προς Φοιτητές

Όλες οι παρεχόμενες ακαδημαϊκές και διοικητικές υπηρεσίες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι νέοι φοιτητές παρατίθενται  στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Κρήτης.  H ενημέρωσή τους για α) πρόσβαση στις e-υπηρεσίες προς φοιτητές (my.teicrete.gr, e-πάσο, κτλ.), β) τις υπηρεσίες σίτισης και στέγασης, γ) τις συμβουλευτικές δομές σε θέματα σπουδών και ψυχολογικής υποστήριξης, δ) τις υπηρεσίες δανεισμού και εξυπηρέτησης στη Βιβλιοθήκη, ε) τις υπηρεσίες αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, κλπ. ενισχύουν τα πρώτα τους βήματα στον ακαδημαϊκό χώρο και την ομαλή μετάβασή τους στη νέα φοιτητική καθημερινότητα.

Πληροφορίες για το Τμήμα Εισαγωγής και Συνοπτικός Οδηγός Προπτυχιακών Σπουδών

Παρουσίαση όλων των τμημάτων και των σχολών του ΤΕΙ Κρήτης βρίσκεται συγκεντρωμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιδρύματος και συγκεκριμένα στην ενότητα σπουδές. Μέσω αυτής οι νέοι φοιτητές μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα το τμήμα εισαγωγής τους, το υψηλό επίπεδο σπουδών καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης που ξεδιπλώνονται με την αποφοίτησή τους. Ο Συνοπτικός Οδηγός για τις Προπτυχιακές Σπουδές στο ΤΕΙ Κρήτης ολοκληρώνει την πρώτη ξενάγηση και γνωριμία με τον ακαδημαϊκό αυτό χώρο. Ο νέος φοιτητής θα διαπιστώσει ότι το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης προσφέρει προοπτική και γνώσεις σε όλους όσους ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν σε μία εκ των 13 προσφερόμενων σύγχρονων ειδικοτήτων και πολλαπλών εξειδικεύσεων τους στο χώρο των Τεχνολογικών, Οικονομικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.

 

Ημερομηνία: 
14/09/2015