Διαδικτυακές 3D και πολυμεσικές εφαρμογές πολιτισμικού περιεχομένου

Ομάδα Εργαστηρίου Πολυμέσων (Από δεξιά: Μαλβίνα Στειακάκη, Κωνσταντίνος Κοντάκης, Ανδρέας Σταμούλιας, Μιχαήλ Καλοχριστιανάκης, Γεώργιος Δαγαλάκης, Ευτυχία Λάκκα) – Υπεύθυνος Εργαστηρίου Αθανάσιος Γ. Μαλάμος.

Το Εργαστήριο Πολυμέσων του ΤΕΙ Κρήτης παρευρέθηκε στην εκδήλωση Google devFest 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου 2015 ως εκθέτης (Exhibitor) στο booth του ΤΕΙ Κρήτης. Η ομάδα του Εργαστηρίου Πολυμέσων πραγματοποίησε επίδειξη των ερευνητικών projects και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους φοιτητές, ερευνητές και φίλους της τεχνολογίας που είχαν δηλώσει συμμετοχή και βρίσκονταν στο event κατά τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του.

Το Εργαστήριο Πολυμέσων επέδειξε demos από ερευνητικά projects με μια πληθώρα τεχνολογιών αιχμής. Ενδιαφέρον έδειξαν οι παρευρισκόμενοι κυρίως για τις τρισδιάστατες αναπαραστάσεις στο web μέσω της τεχνολογίας X3DOM και την ενσωμάτωση φυσικής, χωρικού ήχου και χωρικών σχέσεων , τη 3D ταινία και τα τρισδιάστατα παιχνίδια επιμορφωτικού χαρακτήρα και πολιτισμικού περιεχομένου, καθώς και τις διαδιακτυακές εφαρμογές πραγματικού χρόνου για επικοινωνία  (βίντεο και κείμενο) σε virtual περιβάλλοντα μέσω των τεχνολογιών WebRTC,X3DOM κλπ. 


Επίδειξη demos στους παρευρισκομένους

Ημερομηνία: 
01/12/2015