Συμμετοχή του ΤΕΙ Κρήτης στο Startup Europe Week Chania 2016

Το Startup Europe Week Chania 2016 αποτελώντας μία από τις αντίστοιχες δράσεις του Startup Europe Week, που διοργανώθηκαν για πρώτη χρονιά την εβδομάδα 1-5 Φεβρουαρίου 2016 σε περισσότερες από 28 χώρες και πάνω από 350 πόλεις της Ευρώπης ταυτόχρονα, ήταν το πρώτο και μοναδικό event για την νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Κρήτη, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Το Startup Europe Week οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως μέρος των δραστηριοτήτων του Startup Europe Initiative, και στα Χανιά διοργανώθηκε 4-5 Φεβρουαρίου 2016 από το Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης / Π.E. Χανίων και το ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Ο σκοπός του Startup Europe Week ήταν να προβάλει τις δράσεις του Startup Europe και όλα τα υπόλοιπα τοπικά εγχειρήματα σχετικά με την startup επιχειρηματικότητα, με στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τοπικού, περιφερειακού, εθνικού και ευρωπαϊκού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Η εκδήλωση ήταν εστιασμένη σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο παρέχοντας πληροφορίες για το υπάρχον επιχειρηματικό οικοσύστημα και στο τι μπορούν να κάνουν τοπικά οι επιχειρηματίες, αποτελώντας ιδανική περίσταση για δικτύωση και λήψη πληροφοριών για τους ενδιαφερόμενους. Το SEW Chania απευθυνόταν σε επιχειρηματίες, φοιτητές, νέους επιστήμονες, εκπροσώπους οργανισμών ή επιχειρήσεων, κοινωνικές επιχειρήσεις, πολιτιστικές επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, ακαδημαϊκά ιδρύματα, τοπικές ομάδες, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, συμβούλους επιχειρήσεων, οικονομολόγους, startuppers, κ.ά.

Στις 4 Φεβρουαρίου και στην ενότητα "Ακαδημαϊκά Ιδρύματα" το ΤΕΙ Κρήτης συμμετείχε στο Startup Europe Week Chania 2016 με τον κ. Ιωάννη Βαρδιάμπαση, Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ και Αν. Διευθυντή της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών ΤΕΙ Κρήτης, ο οποίος παρουσίασε τη σύνδεση της τεχνολογικής εκπαίδευσης και της εφαρμοσμένης έρευνας με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, όπως αυτή επιτυγχάνεται στο ΤΕΙ Κρήτης.

Ημερομηνία: 
08/02/2016