«Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα»

Το ΤΕΙ Κρήτης συμμετείχε με επιτυχία στο πρώτο Πανόραμα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου.

Η διημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχεία Παιδείας, το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, την Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου και το Σύλλογο Γονέων του 3ο Γενικού Λυκείου Ηρακλείου. 

Σκοπός της ήταν η ενημέρωση μαθητών Γυμνασίων - Λυκείων, γονείς, νέους, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, η επαφή με επαγγελματίες, αλλά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ώστε να διευκολυνθούν στη διαδικασία λήψης εκπαιδευτικών αποφάσεων για το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους.

Η επιτυχημένη παρουσία του ΤΕΙ Κρήτης συνοδευόταν πέρα από την εμπεριστατωμένη παρουσίαση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται από τις 5 Σχολές, τα 13 Τμήματα και τα 9 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών από τον κ. Γεώργιου Απλαδά, Καθηγητή ΤΕΙ Κρήτης και με την εισήγηση του κ. Φίλιππου Βερβερίδη, Δ/ντή-Κοσμήτορα Γεωπονικής Σχολής ΤΕΙ Κρήτης: «Η συμβολή της Τριτοβάθμιας Γεωπονικής Παιδείας και Έρευνας στην Επαγγελματική Αποκατάσταση, Αγροτική Αναγέννηση και Ανάπτυξη».

Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης «Ρωτώ και Μαθαίνω», το ΤΕΙ Κρήτης συμμετείχε επίσης με δύο ενημερωτικά περίπτερα:

α) περίπτερο ενημέρωσης ΤΕΙ Κρήτης με υπεύθυνο συντονιστή τον κ. Απλαδά και εθελοντές φοιτητές της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, και

β) περίπτερο ενημέρωσης Γεωπονικής Σχολής ΤΕΙ Κρήτης με υπεύθυνο συντονιστή τον κ. Βερβερίδη και την Ομάδα «ΓΕΩΠΟΝΙΣΤΑΣ», η οποία πλαισίωσε την προσπάθεια και συνομιλώντας διαζώσης με τους ενδιαφερόμενους, έδωσαν το δικό τους στίγμα αναδεικνύοντας παράλληλα και τις σπουδές και το επάγγελμα του Γεωπόνου.

Ημερομηνία: 
14/04/2016