Το ΤΕΙ Κρήτης στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Ηράκλειο Κρήτης στις 7-9 Απριλίου 2016, ενώ διοργανώνεται παράλληλα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (15 φέτος) και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Στην καινοτόμο αυτή δράση δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν μαθητικά έργα Πληροφορικής  και ψηφιακής δημιουργίας. Παράλληλα, φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα μοιράζονται με τους μαθητές την τεχνογνωσία και την αγάπη τους για την Πληροφορική. Στα πλαίσια αυτά, το ΤΕΙ Κρήτης συμμετείχε ενεργά στο 6ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο. 

Ο Δρ. Παναγιωτάκης Σπύρος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής έδωσε ομιλία με θέμα: "Σύγχρονες Τεχνολογίες Διαδικτύου" και η Δρ. Τζεδάκη Κατερίνα, διδάσκουσα στο Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής ομιλία με θέμα: "Διαδραστικά περιβάλλοντα μουσικής, ήχου και κίνησης". Οι ομιλίες τους συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων, εστιάζοντας στις σύγχρονες τεχνολογίες και παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τα έργα που παρουσίασαν στην έκθεση. Τα έργα που εξέθεσαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης με την εποπτεία των διδασκόντων ήταν καινοτόμα, εντυπωσιάζοντας μαθητές και επισκέπτες του Φεστιβάλ. Πιο συγκεκριμένα, στις 7 και 8 Απριλίου φοιτητές του Εργαστηρίου Πολυμέσων, Δικτύων και Επικοινωνιών του Ιδρύματος εξέθεσαν πρωτότυπες, διαδραστικές εφαρμογές και κατασκευές, ενώ στις 8 και 9 Απριλίου φοιτητές από το Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής επέδειξαν εξίσου εντυπωσιακά διαδραστικά συστήματα μουσικής, ήχου και κίνησης. 

Ημερομηνία: 
22/04/2016