Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο ΤΕΙ Κρήτης

Το 6ο μαθητικό Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας για το νομό Λασιθίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο. Φέτος, για πρώτη φορά υπήρξε η δυνατότητα οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, να παρουσιάσουν ενιαία τα έργα τους στο χώρο του ΤΕΙ Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο την Τετάρτη 6 Απριλίου, ημέρα που ξεκίνησε και το 6ο μαθητικό Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο συμμετείχε ενεργά στο φεστιβάλ, πέρα από την φιλοξενία και έργα πάνω σε πολυμεσικές εφαρμογές, και με δύο εισαγωγικές ομιλίες σε θέματα νέων τεχνολογιών πληροφορικής:

  • «Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης» από τον Καθηγητή και Προϊστάμενο του τμήματος Δρ. Στυλιανό Παπαδάκη και 
  • «Δημιουργία εικονικών χαρακτήρων με φυσική κίνηση από ανάλυση πολυμεσικών δεδομένων» από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του τμήματος Δρ. Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη,

τις οποίες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το σύνολο των συμμετεχόντων. Επιπλέον, οι φοιτητές του τμήματος του είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για τα έργα του φεστιβάλ, ενώ οι μαθητές που συμμετείχαν στο φεστιβάλ γνώρισαν από κοντά τους χώρους του ΤΕΙ Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο και ενημερώθηκαν για προγράμματα σπουδών που προσφέρει στο ΤΕΙ Κρήτης.  

Ημερομηνία: 
08/06/2016