Τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο του δίσκου της Φαιστού από το ΤΕΙ Κρήτης

Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΤΕΙ Κρήτης με το Dennis Gabor College στην Ουγγαρία, αναπτύχθηκε από το Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας και Αντίστροφης Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Κρήτης τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο για το δίσκο της Φαιστού.

Το τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο αναπτύχθηκε με τρισδιάστατη σάρωση (3d scanning) πιστού αντίγραφου του δίσκου της Φαιστού και χρήση τεχνολογιών Αντίστροφης Μηχανικής (Reverse Engineering).

Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στο εργαστήριο από του φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Στοιβακτάκη Μανώλη, υπό την επίβλεψη του διευθυντή του Εργαστηρίου Καθηγητή Νεκτάριου Βιδάκη (Δρ. Μηχανολόγου Μηχανικού), του Επιστημονικού Συνεργάτη του Εργαστηρίου Μάρκου Πετούση (Δρ. Μηχανολόγου Μηχανικού) και του Dr. Gareth Owens, του οποίου η έρευνα στο Δίσκο της Φαιστού είναι διακεκριμμένη διεθνώς.

Το τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο που αναπτύχθηκε πρόκειται να αξιοποιηθεί από το Dennis Gabor College σε διαδικτυακές εφαρμογές τεχνολογίας 3d και σε εφαρμογές πολυμέσων.

Μπορείτε να κατεβάσετε το τρισδιάστατο γεωμετρικό μοντέλο του δίσκου της Φαιστού σε μορφή αρχείου pdf U3d από το σύνδεσμο. Αν ανοίξετε το αρχείο με Acrobat Reader και πατήσετε πάνω στο σχέδιο, μπορείτε να κάνετε με το ποντίκι περιστροφή, ζοομ και αρκετούς άλλους χειρισμούς από το toolbar που ανοίγει. "

Ημερομηνία: 
04/07/2016