Διάκριση φοιτήτριας του ΤΕΙ Κρήτης στο Διεθνή Διαγωνισμό "Economia"

Διάκριση φοιτήτριας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου του ΤΕΙ Κρήτης στον 22ο Διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό «Economia» με θέμα «Restarting Greece: Οικοδομώντας νέα μοντέλα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση», αποκλειστικός συνεργάτης του «The Economist». Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η κινητοποίηση των νέων να συνδέσουν την ακαδημαϊκή θεωρία με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης φρέσκου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις, η ανάδειξη νέων ατόμων με κριτική σκέψη και η παροχή σημαντικών επιβραβεύσεων στους συμμετέχοντες.

300 Φοιτητές από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού έλαβαν μέρος με εργασίες πάνω σε επίκαιρα θέματα οικονομικής επιχειρηματικότητας.  Η φοιτήτρια του ΤΕΙ Κρήτης, Μελπω Μπουραντά, συμμετείχε στον διαγωνισμό με θέμα «Clustering: δημιουργία και προώθηση επιχειρησιακών δικτύων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον πρωτογενή ή /και δευτερογενή τομέα» και κατετάγη στην τελική δεκάδα, καταλαμβάνοντας τελικά την ένατη θέση ανάμεσα σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές από διάφορες χώρες. Η διάκρισή της στο διεθνή διαγωνισμό της εξασφάλισε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως δήλωσε η φοιτήτρια: «Θα ήταν μεγάλη παράλειψη εκ μέρους μου να μην αναφερθώ και σε όλα όσα μας έχουν διδάξει οι καθηγητές του Τμήματός μας. Το Τμήμα μας συνδυάζει εκτός από τα καθιερωμένα μαθήματα, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Λογιστική, Χρηματοοικονομικά, και αρκετά μαθήματα τεχνολογίας, μαθηματικών και πληροφορικής, τα οποία μας παρέχουν τη δυνατότητα να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να κατανοούμε τις διεθνείς αγορές και να έχουμε μία ολοκληρωμένη οπτική της σύγχρονης Διοίκησης Επιχειρήσεων. Το Τμήμα του ΤΕΙ στον Άγιο Νικόλαο δίνει σε εμάς τους φοιτητές το συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, έναντι άλλων σχολών δημόσιων και ιδιωτικών Ιδρυμάτων».

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγίου Νικολάου, Καθηγητής Στυλιανός Παπαδάκης, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κώστας Παναγιωτάκης και ο Επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Νικόλαος Τριχάς, που προέτρεψε την φοιτήτρια να συμμετέχει, την συγχαίρουν και της εύχονται πάντα επιτυχίες.

Πηγή

Ημερομηνία: 
06/07/2016