Επαφές του ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας

­Στα πλαίσια της πολιτικής του ΤΕΙ Κρήτης για την διεύρυνση των διεθνών συνεργασιών του με εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού και σε συνέχεια πρόσκλησης από το Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκπροσώπου του ΤΕΙ Κρήτης με σκοπό την διερεύνηση των δυνατότητων συνεργασίας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS+ staff visit.

Ο Ομότιμος Καθηγητής,  Δρ. Γιάννης Βλάχος, στέλεχος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ Κρήτης, ο οποίος διετέλεσε Συντονιστής του προγράμματος Εrasmus για περισσότερο από 25 χρόνια, πραγματοποίησε την επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας  στο Ρέικιαβικ την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.


O Καθηγητής Γ. Βλάχος με την Fridrika Hardardottir, Διευθύντρια του ΓΔΣ και την Ausaug Jonsdottir, συντονίστρια του Erasmus+ στο Πανεπιστήμιο του Ρέiκιαβικ.

Κατά την επίσκεψη του στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, έγιναν χρήσιμες επαφές με στελέχη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, καθώς και με καθηγητές Σχολών από Τμήματα αντιστοιχίας των Τμημάτων και των ειδικοτήτων του ΤΕΙ Κρήτης. Συζητήθηκε η δυνατότητα ανταλλαγής εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών, κυρίως για εκπόνηση πτυχιακών εργασιών αλλά και για παρακολούθηση μαθημάτων μετά από την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στα πλαίσια του Erasmus+.

Παράλληλε έγινε ενημέρωση των καλών πρακτικών που ακολουθούν στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας με σκοπό την δυνατότητα εφαρμογής τους στο ΤΕΙ Κρήτης. Το ΤΕΙ Κρήτης βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης, ενώ το Πανεπιστήμιο του Ρέικιαβικ στο Βορειότερο της ηπείρου, έτσι μια συνεργασία των δυο Ιδρυμάτων θα μπορούσε να αποβεί προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας και των δυο Ιδρυμάτων.


Άποψη της πόλης του Ρέικιαβικ και μέρους του Campus με τις δεξαμενές ζεστού νερού στο κτίριο Perlan

To Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας στο Ρέικιαβικ (http://english.hi.is/) ιδρύθηκε το 1911 και είναι το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας με αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης που προσφέρει. Το campus του Πανεπιστημίου βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και καταλαμβάνει μια μεγάλη έκταση με περισσότερα από 30 κτίρια. Περιλαμβάνει  πέντε   Σχολές, 25 Τμήματα και προσφέρει 450 προγράμματα σπουδών  (Παιδαγωγικές  επιστήμες , Εφαρμοσμένες και Φυσικές Επιστήμες, Επιστήμες  Υγείας, Ανθρωπιστικές και  Κοινωνικές  Επιστήμες). Στο Πανεπιστήμιο φοιτούν 14.000 φοιτητές, εκ των οποίων οι 1.100 είναι αλλοδαποί φοιτητές και η αναλογία ανδρών/γυναικών 1/1.9, ενώ το μόνιμο και έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αριθμεί 2200 άτομα.


O Λουθηρανικός ναός Hallgrimskirkja, ύψους 73 μ., που δεσπόζει στην πόλη του Ρέικιαβικ. Η εξπρεσιονιστική αρχιτεκτονική του έχει εμπνευστεί από τα βασαλτικά ηφαιστειογενή πτερώματα που χαρακτηρίζουν την χώρα.
 
Χαρακτηριστική άποψη τοπίου στην ενδοχώρα με λίμνες και ηφαίστεια
 
Δημοσίευση σε ηλεκτρονικό τύπο
Ημερομηνία: 
04/11/2016