Ομάδα εποπτείας επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, διοργανώνουν ομάδα εποπτείας των επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Σκοπός της ομάδας είναι να παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο υποστήριξης σε  προβλήματα που συναντά ο κάθε επαγγελματίας στην καθημερινή κλινική πρακτική. Μεταξύ των ειδικών στόχων της ομάδας είναι η συναισθηματική έκφραση και διαχείριση προσωπικών δυσκολιών που διακινεί στον επαγγελματία η εξυπηρέτηση δύσκολων περιπτώσεων, η πρόληψη του συνδρόμου της επαγγελματικής εξουθένωσης καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών καταστάσεων. Η ομάδα αποσκοπεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας καθώς και στη διευκόλυνση της επαγγελματικής ζωής των επαγγελματιών.

Οι συναντήσεις της ομάδας που έχουν προγραμματιστεί εντός του 2016, θα πραγματοποιηθούν στις 16 και στις 30 Νοεμβρίου, ώρα 12:00-14:00, στο Αμφιθέατρο του νέου κτιρίου της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας. Τις συναντήσεις θα συντονίσει η κ. Μαρία Αλατζόγλου, ψυχολόγος, με εκπαίδευση στη συστημική, γνωσιακή και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία ομάδας.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της εκπαιδευτικής ομάδας εποπτείας επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο ΤΕΙ Κρήτης στις 16 Νοεμβρίου 2016. 

Ημερομηνία: 
16/11/2016