Επίσκεψη του ΤΕΙ Κρήτης στο Αkdeniz University της Τουρκίας

Στα πλαίσια του προγράμματος ΕRASMUS+ Καθηγητές του ΤΕΙ Κρήτης πραγματοποιούν κάθε χρόνο επισκέψεις διδασκαλίας σε  εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζονται τα Τμήματα και οι Σχολές του Ιδρύματος.

Ο Ομότιμος καθηγητής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τροφίμων και  στέλεχος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων  του ΤΕΙ Κρήτης, Δρ. Γιάννης Βλάχος, μετα από σχετική πρόσκληση,  πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο AKDENIZ στην Antalya της Τουρκίας από 18 έως 22 Σεπτεμβρίου  για μια  σειρά διαλέξεων στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Παράλληλα είχε επαφές με στελέχη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων καθώς και με καθηγητές της Σχολής και συζήτησαν την δυνατότητα ανταλλαγής εκπαιδευτικού προσωπικού και φοιτητών στα πλαίσια του Erasmus+ κατά την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Το Πανεπιστήμιο Akdeniz ήταν από τα πρώτα Πανεπιστήμια της Τουρκίας που υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στα πλαίσια του Erasmus και πολλοί φοιτητές έχουν φοιτήσει στη Σχολή Τεχν. Γεωπονίας κατά το παρελθόν.

Τα θέματα των διαλέξεων του Καθηγητή που παρακολούθησαν πολλοί φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου,  αφορούσαν  την κρητική χλωρίδα, την έρευνα που γίνεται στη Σχολή Γεωπονίας με αυτοφυή φυτά για καλλωπιστικούς σκοπούς και επίσης  παρουσίαση του ΤΕΙ  όσον αφορά την δομή και τις ερευνητικές δραστηριότητές του Ιδρύματος. 

Ημερομηνία: 
11/10/2017