Συμμετοχή του ΤΕΙ Κρήτης στη EURIE 2018 στην Κωνσταντινούπολη.

Αναμνηστική φωτογραφία συμμετεχόντων στο Συνέδριο με τον Dr Mustafa Aydin , Πρόεδρο του EURIE και του Istanbul Aydin University. 

  O Ομότιμος Καθηγητής Γιάννης Βλάχος, στέλεχος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, προσκλήθηκε από το Istanbul Aydin University, με το οποίο συνεργάζεται το ΤΕΙ στα πλαίσια του Erasmus, για να συμμετάσχει στην ετήσια Ευρωασιατική Διάσκεψη για την Ανώτατη Εκπαίδευση (EURIE Eurasia Higher Education Summit) που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από 14 έως 16 Φεβρουαρίου 2018.

Τελετή έναρξης του Συνεδρίου

      Στην διάσκεψη αυτή πήραν μέρος πάνω από 2500 άτομα από 71 χώρες από όλο τον κόσμο αλλά κυρίως από τις Ευρωασιατικές χώρες. Κατά την διάρκεια των τριών ημερών έλαβαν χώρα 40 παράλληλες παρουσιάσεις και workshops/panels με 80 ομιλητές, στις οποίες παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά θέματα και αντηλλάγησαν απόψεις για τις σημερινές προκλήσεις της ανώτατης εκπαίδευσης , τις  εμπειρίες από την διεθνή κινητικότητα φοιτητών και προσωπικού και έγιναν επαφές για ακαδημαϊκές συνεργασίες.

    Στο χώρο του συνεδρίου   λειτουργούσε  έκθεση με 150  περίπτερα από πανεπιστήμια  της Τουρκίας και των άλλων συμμετεχόντων ιδρυμάτων. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο εντυπωσιακό συνεδριακό κέντρο Lutfi Kirdar International Convention and Exhibition Center στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

      Πανεπιστήμια από την Ασία (Ιράν, Πακιστάν, Καζακστάν, και Μαλαισία) εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και ο Γ. Βλάχος ενημέρωσε σχετικά το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων που θα εξετάσει τις δυνατότητες για συνεργασία μέσω του προγράμματος International Credit Mobility του Erasmus+.

Ο καθηγητής Γ.Βλάχος με την Pinar Elbasan, Γενική Συντονίστρια της Ένωσης των Ευρωασιατικών Πανεπιστημίων .

Ημερομηνία: 
27/02/2018