Η Παρουσία του ΤΕΙ Κρήτης, στο 4ήμερο Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου το πρώτο Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018», που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, από τις 11 έως και τις 14 Οκτωβρίου 2018. Το ΤΕΙ Κρήτης συμμετείχε στο Φεστιβάλ ως συνδιοργανωτής. Οι εκδηλώσεις «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2018» ήταν αφιερωμένες στη προώθηση των τοπικών προϊόντων (το λάδι, το κρασί και το παξιμάδι). 

Το Φεστιβάλ ήταν μία πρωτοβουλία του  Δήμου  Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τον πλούτο της Κρητικής διατροφικής παράδοσης, να προωθήσει τα τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης και να λειτουργήσει ως εργαλείο τουριστικής προβολής και προώθησης της πόλης του Ηράκλειου. Συνολικά 6.500 Έλληνες και ξένοι επισκέπτες πέρασαν από τους χώρους του Φεστιβάλ και είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με τη Κρητική κουζίνα μέσα από δημιουργίες γνωστών  Ελλήνων σεφ και μελών γυναικείων συνεταιρισμών του Ηρακλείου.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ συμμετείχαν συνεισφέροντας στην ομαλή διεκπεραίωση του, δώδεκα εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης με την επίβλεψη και καθοδήγηση του κύριου Γεώργιου Απλαδά, λέκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων. Οι φοιτητές αυτοί είναι οι: Ραϊαν Σιμονιάν, Μαριλίνα Κόρακα, Ρεγγίνα Χριστίνα Παρασκευά, Γεωργία Αρμπατζάκη, Βασιλική Καστρούνη, Ροδάνθη Αναστασία Ρομανώφ, Μαριστέλλα Διβριώτη, Ερασμία Αγγελάκη, Εμμανουέλα Ντουράκη, Αλιόνα Μέσκοβα, Μαρίσα Κατάκη και Στέλλα Παπαστεργίου.

Η ομάδα φοιτητών – τριών του ΤΕΙ Κρήτης, εκπροσώπησε το Ίδρυμα στις εκδηλώσεις μέσω υποστηρικτικών δράσεων παροχής ενημέρωσης σχετικά με το Φεστιβάλ, δράσεις δημοσιότητας του Ιδρύματος, διαχείρισης επισκεπτών στους χώρους του Φεστιβάλ, καθώς και δράσεων δημοσίων σχέσεων σχετικές με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμμετοχή στο Φεστιβάλ έδωσε στους εθελοντές φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης μια μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσουν στη πράξη τις γνώσεις που έχουν λάβει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Ίδρυμα. Παράλληλα, τους βοήθησε να αποκτήσουν νέες εμπειρίες,  να αντιληφθούν τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που απορρέουν από τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, αλλά και να συναναστραφούν με επαγγελματίες του χώρου. Συνολικά, η ομάδα του ΤΕΙ Κρήτης έλαβε εξαιρετικά σχόλια και κριτικές τόσο από το Δήμο Ηρακλείου, όσο και από την εταιρία που ανέλαβε τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ημερομηνία: 
26/10/2018