Συνεχίζεται η Δράση του ΤΕΙ Κρήτης «Γνωρίζοντας τη Βιομηχανία μας» με την ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΕΒΕ

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στις 11:00 στην αίθουσα Σεμιναρίων της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης στο Ηράκλειο, συνεχίζεται η δράση του Ιδρύματος «Γνωρίζοντας τη Βιομηχανία μας» με την εταιρεία ΑΛΦΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ ΑΕΒΕ (www.alfagro.gr).

Η ΑΛΦΑ θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες γεωργικών εφοδίων και από τους σημαντικότερους παραγωγούς-διακινητές κρυσταλλικών  και κοκκωδών λιπασμάτων στην Ελληνική αγορά,  με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Τα προϊόντα της εταιρείας (προϊόντα φυτοπροστασίας, πολλαπλασιαστικού υλικού και λιπάσματα ) απευθύνονται στις περισσότερες καλλιέργειες που υπάρχουν στη χώρα μας.

Η ΑΛΦΑ απασχολεί πάνω από 100 άτομα από τα οποία οι 35 είναι γεωπόνοι που καλύπτουν όλη την Ελλάδα, ενώ το 2017 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφτασε τα 48 εκατομμύρια Ευρώ. Γραφεία υπάρχουν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 2000 κατασκεύασε στα Οινόφυτα Βοιωτίας μια από τις πλέον σύγχρονες ευρωπαϊκές μονάδες τυποποίησης, συσκευασίας και διακίνησης γεωργικών εφοδίων  πιστοποιημένη κατά ISO 9001. Η λειτουργία των παραπάνω μονάδων είναι σύμφωνη με τις αυστηρότερες προδιαγραφές που μπορούν να τεθούν για την διακίνηση χημικών προϊόντων. Η ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος ώθησε επίσης και στην συμμετοχή σε προγράμματα ανακύκλωσης των υλικών συσκευασίας. Τέλος, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στη Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής της AGRIBUL.

Η εταιρεία διαθέτει δικό της τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που απασχολείται με όλα τα αντικείμενα ενδιαφέροντος, ενώ έχει συχνές και πολυποίκιλες συνεργασίες με πολλά Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα. Πρόσφατα η εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει και σε νέες τεχνολογίες που αφορούν την πληροφορική, με ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών για συνεργάτες και πελάτες, ενώ ενδιαφέρεται και για θέματα e-marketing.

Στην παρουσίαση είναι ευπρόσδεκτοι να παρευρεθούν ερευνητές και από άλλα ΑΕΙ ή Ερευνητικά Ιδρύματα της Κρήτης, ενημερώνοντας για την παρουσία τους μέσω του industry@staff.teicrete.gr. Εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δράση του ΤΕΙ Κρήτης «Γνωρίζοντας τη Βιομηχανία μας» μπορούν επίσης να καταθέσουν αίτημα στο ίδιο email.

 

Ημερομηνία: 
05/11/2018