Διεθνής Έκθεση εικαστικών έργων με θέμα: «Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης, στο βάθος του χρόνου»

Διεθνής Έκθεση εικαστικών έργων με θέμα: «Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης, στο βάθος του χρόνου»

Παράταση προθεσμίας παραλαβής δηλώσεων συμμετοχής

Τίτλος έκθεσης

«Ο αρχαίος ελαιώνας της Κρήτης, στο βάθος του χρόνου». (σ.σ. εννοείται ο παρελθόντας και ο μέλλοντας χρόνος)

Διοργανωτές

Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης, με συνδιοργανωτές τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Την έκθεση υποστηρίζουν η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Κρήτης, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.

Είδος έκθεσης

Διεθνής, μπορούν να πάρουν μέρος καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Θα περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, ψηφιδωτά, γλυπτικής, φωτογραφίας καθώς και video art.

Χώρος έκθεσης

Tον Ιούνιο θα ξεκινήσει από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ΤΕΙ Κρήτης (περιοχή Εσταυρωμένος, Ηράκλειο). Τον Ιούλιο η έκθεση θα μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (Γούρνες νομού Ηρακλείου). Στόχος είναι η έκθεση να ταξιδέψει στην Αττική και τις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο.

Προθεσμία

Η παραλαβή των έργων θα γίνεται από το ΤΕΙ Κρήτης, το διάστημα από την 1η έως τη 14η Ιουνίου.

Συμμετοχές

Στην έκθεση μπορούν να πάρουν μέρος οι καλλιτέχνες ως φυσικά πρόσωπα. Δεν θα γίνονται αποδεκτές συμμετοχές από νομικά πρόσωπα για παράδειγμα galleries, συλλόγους και σχολές εικαστικών τεχνών. Τα έργα τέχνης θα συνοδεύονται από ψηφιακό αρχείο (cd) το οποίο θα περιλαμβάνει τη φωτογραφία του έργου (τραβηγμένη με ευθύνη του καλλιτέχνη), τον τίτλο του έργου, τις διαστάσεις του, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και στοιχεία επικοινωνίας με τον καλλιτέχνη (όπως τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο). Επίσης, σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή θα περιλαμβάνεται η εκτίμηση για την αξία κάθε έργου, διατυπωμένη από τον καλλιτέχνη και ένα σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να πάρει μέρος με ένα έργο.

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 στο ΤΕΙ Κρήτης. Κατεβάστε την Δήλωση Συμμετοχής Καλλιτέχνη

Διαστάσεις έργων

Οι ανώτατες διαστάσεις των έργων θα είναι 1Χ1μέτρα. Θα γίνονται δεκτά σε τελάρα ή κορνίζες. Για τα γλυπτά ο ανώτατος όγκος θα είναι 0,50 κυβικά μέτρα και το ανώτατο ύψος 1,80 μέτρα μαζί με τη βάση.

Ασφάλεια έργων

Η ασφάλεια των έργων μετά την παραλαβή τους από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών και το ΤΕΙ και μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης είναι στην ευθύνη των διοργανωτών. Όταν μία πόλη φιλοξενεί την έκθεση, η ασφάλεια των έργων (μεταφορά και εκθεσιακός χώρος) επιβαρύνει τους εκεί διοργανωτές (οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ή οικείος Δήμος). Η ασφάλεια των έργων κατά την επιστροφή αυτών στους καλλιτέχνες θα επιβαρύνει τους διοργανωτές

Τρόπος μεταφοράς των έργων

 

  1. Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται εντός Κρήτης θα παραδίδουν τα έργα τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης στην περιοχή Εσταυρωμένος Ηρακλείου το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου 2010.
  2. Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται εκτός Κρήτης και εντός της Ελλάδας θα αποστέλλουν τα έργα τους, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών (Κωλέττη 14, Τ.Κ. 10681 Αθήνα). Η μεταφορά και η ασφάλεια των έργων μέχρι τα γραφεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών επιβαρύνει τους καλλιτέχνες μέχρι τις 14 Ιουνίου 2010.
  3. Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στην Αττική θα παραδίδουν τα έργα τους αυτοπροσώπως στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών (Κωλέττη 14, Αθήνα). Η προθεσμία παραλαβής των έργων από το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών λήγει τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010. (Προσοχή, παραλαβής και όχι αποστολής των έργων).
    Το κόστος μεταφοράς και η ασφάλεια των έργων από τα γραφεία του Εικαστικού Επιμελητηρίου μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης επιβαρύνουν τους διοργανωτές της έκθεσης.
  4. Οι καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται εκτός Ελλάδος, θα αποστέλλουν τα έργα τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, Εσταυρωμένος Ηρακλείου Τ.Κ. 71004). Η ασφάλεια των έργων μέχρι τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Κρήτης επιβαρύνει τους καλλιτέχνες. Το κόστος μεταφοράς των έργων από το εξωτερικό θα καλυφθεί για 20 έργα, με βάση τις πρώτες 20 Δηλώσεις Συμμετοχής. Ενημέρωση για τις δηλώσεις που έχουν αποσταλεί για συμμετοχή από το εξωτερικό θα γίνεται τακτικά σε αυτό το σημείο. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί 4 Δηλώσεις Συμμετοχής από το εξωτερικό. Μετά τα 20 πρώτα έργα, η δαπάνη μεταφοράς από το εξωτερικό θα βαρύνει τους καλλιτέχνες.

 

Προβολή έκθεσης

Θα επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας (Ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, διαδίκτυο). Θα εκδοθούν αφίσα και φυλλάδιο. Κατάλογος της έκθεσης θα υπάρξει σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο: Γραφείο Προέδρου ΤΕΙ Κρήτης κ. Ευάγγελου Καπετανάκη (2810 379300 και 2810 250752 κα Σταυρούλα Μαγουλιανού)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: smag@staff.teicrete.gr, ekapet@otenet.gr, pellalas@gmail.com.

Σελίδες στο διαδίκτυο: www.teicrete.gr, www.syllogoikritis.gr και http://www.facebook.com/group.php?gid=245487155917&ref=search&sid=1321473077.3911738737..1

Ημερομηνία: 
23/04/2010